HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘RedHack’ten memura zam!

Maliye Bakanlığı sitesini hacklediğini iddia eden ‘RedHack’ memurlara zam yaptığını duyurdu. Bakanlık ise bu iddiaları yalanlayarak sistemlerde sorun olmadığını açıkladı.

‘RedHack’ten memura zam!

Hacker grubu RedHack, Maliye Bakanlığı sitesini hackleyip sistem üzerinden memurlara zam yaptıklarını duyurdu. Maliye Bakanlığı, RedHack’in iddiasını yalanladı ve sistemde bir sorun olmadığını açıkladı.
Hacker grubu RedHack, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan Maliye Bakanlığı’nın sitesinde yer alan ‘Kamu Maaşı düzenleme Sistemi’ni hacklediğini, maaşları yükselttiğini, lise mezunlarını üniversite mezunu yaptıklarını ve dil tazminatı eklediklerini öne sürdü.

Tüm memurlar kayıtlı
Mesajlarda “Hacklediğimiz yer Maliye Bakanlığı’dır. Fakat sadece maliyeciler değil tüm memurlar ve maaşları buraya kayıtlıdır. Memura komik zam yapanlara ve aynı zamanda Redhack davasına müdahil olmak isteyen Maliye Bakanlığı’na cevabımızdır” ifadeleri yer aldı.
Mesajların bazı internet sitelerinde yer alması üzerine Maliye Bakanlığı, haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında “Maliye Bakanlığı internet üzerinden hizmet veren sistemleri sorunsuz bir şekilde yayın akışına devam etmektedir. Bu tür asılsız haber ve iddialar ile kamuoyu bilinçli bir şekilde yanıltılmak istenmektedir” denildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler