HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Referandum anketi sonuçlarında evet mi önde hayır mı? Referanduma günler kaldı

Beklenen gün geliyor, Türkiye’nin kaderini önemli şekilde etkileyecek refandum için geri sayım devam ediyor. Referandum günü yaklaşırken, referandum anket sonuçları nasıl gidiyor sorusu merak ediliyor. Anket firmalarının yayınladığı sonuçlara göre evet mi önde hayır mı? Hangi firma hangi sonuçlara ulaştı? İşte anket sonuçları derlemesi…

Referandum anketi sonuçlarında evet mi önde hayır mı? Referanduma günler kaldı

Evet mi önde hayır mı? Referandum anketleri hangi sonuçlara işaret ediyor? Anket sonuçlarına göre referandumda hangi sonucun kazanma ihtimali daha fazla? İşte tüm detaylar...

AVRASYA REFERANDUM ANKETİ

26 il ve ilçelerinde 4060 kişiyle yapılan araştırmada “Bugün seçim olsa hangi parti oy verirdiniz” ve “Referandumda ne oyu kullanacaksınız” soruları soruldu. Araştırma sonucunda kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında bugün seçim olsa AKP yüzde 45.2, CHP yüzde 29.9, MHP yüzde 11.8 ve HDP yüzde 10.7 oy alacağı tahmin edildi.

Araştırma sonucunda ‘Evet’in oranı yüzde 30, ‘Hayır’ın oranı yüzde 38.8, kararsızların oranı 17.1 ve oy kullanmayacaklarının oranı yüzde 14.1 oldu. Kararsız ve oy kullanmayacak seçmenler dağıtıldığında ise yüzde 43.6 ‘Evet’, yüzde 56.4 ‘Hayır’ oranı ortaya çıktı.

SONAR REFERANDUM ANKETİ

Yüz yüze görüşerek farklı illerde toplamda 5 bin vatandaşla yapılan görüşmeler sonucunda Hakan Bayrakçı’nın başında bulunduğu SONAR, ‘Evet’ oylarının yüzde 49, ‘Hayır’ oylarının ise 51 olduğunu duyurdu. Artı / Eksi yüzde 1.34 hata payı veren şirket araştırmasını 10 ve 24 Mart tarihleri arasında yaptığını açıkladı.

THEMİS REFERANDUM ANKETİ

THEMİS Araştırma Şirketi, 10-18 Şubat tarihleri arasında anket çalışması yaptı. Çalışmada kararsızlar dağıtılmadan önce ‘hayır’ yüzde 45,2; ‘evet’ yüzde 33,2; söylemeyenler yüzde 13,3; oy kullanmayanlar yüzde 8,3 olarak belirlendi. Oy kullanmayanlar ve oyunu söylemeyenler dağıtıldığında Hayır yüzde 57.6, Evet ise yüzde 42.4 olarak belirlendi.

GEZİCİ REFERANDUM ANKETİ

Şirket, yaptığı araştırma sonucunda ‘Hayır’ın % 51.1 olduğunu ve sandığa katılım olması durumunda referandumda ‘Hayır’ın oranının % 53.9’a çıkacağını bildirdi.

KONSENSUS REFERANDUM ANKETİ


En Çok Aranan Haberler