HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reina katliamı firarisi İbrahimjon Asparov Danimarka'da yakalandı

Yılbaşı gecesi İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina’da 39 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısının firari sanığı İbrahimjon Asparov’un Danimarka’nın Vejle şehrinde gözaltına alındığı açıklandı. İbrahim Asparov'un yakalandığı evde bazı bilişim ekipmanları ele geçirildiği, savcılığın bunları incelediği ifade edildi. Son dakika habere göre, Asparov'un Türkiye'ye iade edileceği belirtiliyor.

Çıkarıldığı mahkemede ilk etapta dört hafta hapis cezasına çarptırılan İbrahimjon Asparov’un Türkiye’nin isteği üzerine gözaltına alındığı bildirildi. Güneydoğu Jutland Savcısı Dorthe Möller Andersen, mahkemede Asparov’un yılbaşı gecesi Reina’da düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Türkiye’nin iade talebi üzerine gözaltına alındığını söyledi.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Reina'yı 2017 yılının ilk saatlerinde kana bulayarak 39 insanın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısında, IŞİD üyesi Abdülgadir Masharipov'a silahları veren “Danyelik İbrahim” kod adlı örgüt üyesi İbrahimjon Asparov Danimarka'da yakalanmış ancak serbest bırakılmıştı.

[

Reina katliamının görüntüleri ilk kez yayınlandı](https://www.mynet.com/reina-katliaminin-goruntuleri-ilk-kez-yayinlandi-110102838167)

"SİLAHI VERDİ"

Danimarka basınına yansıyan haberlere göre Danimarka istihbarat servisi PET, geçtiğimiz Haziran ayında Reina saldırısı ile ilgili olarak Asparov hakkında araştırma yapmış ancak herhangi bir ihbar ya da iade isteği olmadığı için daha fazla girişimde bulunmamıştı.

Asparov, saldırıda kullanılan silahı saldırgan Masharipov’a vermekle suçlanıyor. (İHA)

EVİNDE EKİPMANLAR ELE GEÇİRİLDİ

Karar'ın haberine göre, Ankara'nın Danimarka'dan iadesini istediği Asparov'un Türkiye'ye gönderilmesi bekleniyor.

Masharipov'a silahları veren 'Danyelik İbrahim' kod adlı İbrahim Asparov'un yakalandığı evde bazı bilişim ekipmanları ele geçirildiği, savcılığın bunları incelediği ifade edildi.

BU TERÖRİSTLER DE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Avrupa daha önce de Türkiye’nin yabancı terörist şüphesiyle yakalayıp iade ettiği teröristleri serbest bırakmıştı. Brüksel saldırganı Bakraoui de bunlardan biriydi. El Bakraoui 2016’da Brüksel havalanında 34 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden biriydi. Türkiye 2015 yılı haziran ayında Gaziantep’te yakaladığı El Bakraoui’yi Hollanda’ya sınır dışı etmişti. Yabancı terörist savaşçı olduğu yolundaki uyarısını birer notayla hem Hollanda’ya hem de Belçika’ya bildirmişti. Paris saldırılarını düzenleyen teröristlerden İbrahim Abdeslam da Türkiye tarafından Fransa’ya iade edilen isimlerdendi. Abdeslam, terörle bağlantısı olmadığı gerekçesiyle sorguladıktan Fransız makamları serbest bıraktı. Türkiye, yine Paris saldırısını yapan Ömer İsmail Mustafa (Omar İsmail Mostefai) ile ilgili de Fransa’yı uyardı. Şüphelinin Türkiye’ye giriş yapıp sonra da Fransa’ya döndüğünü tespit eden istihbarat birimleri, bu bilgiyi Fransa makamlarıyla paylaşıp bilgi istedi ancak Fransa’dan dönüş olmadı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler