HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reina saldırısında şehit düşen polisin abisi de operasyona katıldı

Reina'ya düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Burak Yıldız'ın abisinin de teröristin yakalandığı operasyonda görev aldığı ortaya çıktı.

Reina'yı kana bulayan terörist Abdulkadir Masharipov İstanbul polisinin başarı operasyonu ile saklandığı evde yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve ekibinin yürüttüğü operasyona Reina'da düzenlenen hain saldırıda şehit olan polis memuru Burak Yıldız'ın Çevik Kuvvet'te görevli abisi Murat Yıldız'ın da katıldığı ortaya çıktı.

39 KİŞİNİN KATİLİ

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden Özbek asıllı 'Ebu Muhammed El Horasani' kod adlı terörist, Abdulgadir Abdulkadir Masharipov, İstanbul Esenyurt'ta yakalanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganının Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek, 3'ü kadın 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Masharipov'un operasyon sırasında polise direndiği bildirilmişti.

Gözaltındaki terörist sağlık kontrolünden sonra Emniyet'e getirilmiş ve sorguya alınmıştı.

Saldırganın terörist arkadaşının evine 3 gün önce gittiği öğrenildi.

3 KADIN GÖZALTINDA

Reina katliamını gerçekleştiren saldırganın yakalandığı operasyonda 3 kadın da gözaltına alınmıştı. Kadınlar sağlık kontrolünden geçirdikten sonra İstanbul Emniyeti'ne götürülmüştü.

Şüpheliler hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete sevk edilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler