HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reina saldırısını düzenleyen terörist böyle kaçmış

Reina'ya saldırı düzenleyen teröristin en yeni görüntüleri yayınlandı. Saldırganın yolda taksi şoförünün cep telefonundan bir görüşme gerçekleştirdiği ve taksicinin gözaltında olduğu iddia edildi

Ortaköy'de 39 kişinin öldüğü saldıryı gerçekleştiren teröristin olay yerinden uzaklaştıktan sonraki görüntülerine Habertürk TV ulaştı.

Habertürk muhabiri Osman Girgin görüntülerle ilgili bilgi verirken saldırganın olay yerinden taksi ile uzaklaştığı ve daha sonra araçtan indiği görülüyor.

Taksiciyle tartışan saldırganın bir başka taksiye binerek olay yerinden uzaklaştığı kameralara yansıyor.

TAKSİCİNİN TELEFONUNDAN BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRMİŞ

Öte yandan "Canan Barlas ile Gündem" programına katılan Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Şefi Nazif Karaman, saldırganın Doğu Türkistan uyruklu olduğunu, kod adı kullandığını, Zeytinburnu'dan taksiye binerek Beşiktaş sahilinden Ortaköy'e gittiğini, saldırganın yolda taksi şoförünün cep telefonundan bir görüşme gerçekleştirdiğini, saldırganı taşıyan taksi şoförünün de gözaltında olduğunu belirtti.

Ortaköy'de yeni yılın ilk saatlerinde Reina'ya silahlı terör saldırısı gerçekleştiren saldırganın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde saldırganın bir gişe sorumlusu ile konuştuğu görülüyor.

Çok hızlı ve pratik bir şekilde hareket eden saldırganın, profesyonel askeri eğitimli olduğu yorumu yapılıyor. Tanınmamak için montunu Reina’da bırakarak kaçan teröristin, biraz uzaklaştıktan sonra yine bir taksiye bindiği belirlendi. Taksiye bindikten sonra 'param yok' deyince saldırganın taksi şoförü tarafından araçtan indirildiği belirlendi. Saldırganın kaçarken montunun cebindeki 500 TL'yi almayı unuttuğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Teröristin saldırıdan birkaç dakika sonra üstünü değiştirip kaçabilmesi için geliş-kaçış güzergâhıyla ilgili keşif yaptığı hatta mekânın içini bildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kırık bir Türkçe ile konuşan saldırganın yeşil renk gömlek, koyu renk pantolon ve siyah bot giydiği tespit edildi. 25 yaşlarındaki saldırganın orta seviyede saç uzunluğu var. Teröristin Doğu Türkistanlı olabileceği değerlendiriliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler