HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reina'daki terör saldırısında önemli gelişme

Reina saldırısı ile ilgili İzmir'de yapılan operasyonda Doğu Türkistanlı 3 aileye mensup 40 kişinin kaldığı evlerde yapılan aramalarda keskin nişancı tüfeği ve askeri malzemeler bulundu.

İstanbul'da ünlü gece kulübü Reina’daki katliamı gerçekleştiren DEAŞ’lı teröristle ilgili çeşitli illerde operasyonlar devam ederken, teröristin Konya’daki irtibatlı olduğu ve saldırıdan sonra sır olan 3 ailenin izi İzmir’de bulundu. Konya’yı apar topar terk eden 3 aileyle ilişkide oldukları saptanan Kırgızistan pasaportu taşıyan Doğu Türkistanlı 3 aileye mensup aralarında çocukların da bulunduğu 40 kişi, İzmir’in Buca ve Bornova İlçeleri’nde kaldıkları evlere yapılan baskınlarda gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda keskin nişancı tüfeğine ait, gece görüş özelliği de bulunan dürbün, palaska gibi askeri malzemeler ile sırt çantaları ele geçirildi. Yine bu kişilere ait pasaport ile kimliklerin de sahte olup olmadığına yönelik inceleme yapıldığı belirildi.

Yılbaşı gecesi 39 kişinin yaşamını yitirdiği, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamını gerçekleştiren DEAŞ’lı teröristin yakalanmasına yönelik İstanbul’da başlatılan operasyonlar önce Konya’ya kaydırıldı. Kasım ayında Konya’ya eşi ve 2 çocuğuyla gelen DEAŞ’lı teröristin, kentin Bosna Hersek Mahallesi’nde ev kiralayan Doğu Türkistanlı 3 aileyle ilişki kurduğunu saptayan Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu ailelerin kaldığı adreslere operasyon için düğmeye bastı.

KONYA’DAN SIR OLAN 3 AİLENİN İZİ İZMİR’DE ÇIKTI

DEAŞ’lı teröristin ilişkili olduğu 3 ailenin kaldığı evlere polis pazartesi gecesi baskın yaptı. Selçuk Üniversitesi’ne yakın olduğu için daha çok üniversiteli gençlerin ev kiraladığı Bosna Hersek Mahallesi’nde 3 ailenin kaldığı stüdyo daireler boş çıktı.

Reina katliamından sonra sır olan bu 3 ailenin Konya’dan ayrıldığını belirleyen polis iz sürmeye başladı.

DEAŞ teröristiyle bağlantılı olan ailelerle ilişkisi olan bazı ailelerin İzmir’de olduğunu saptayan polis, operasyonu buraya kaydırdı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, Konya’dan kısa süre önce İzmir’e gelen Doğu Türkistanlı ailelerin Buca ve Bornova’da kaldıkları adresleri saptadı.

20’Sİ ÇOCUK 40 KİŞİ EMNİYETTE

Polis dün gece bu adreslere dün gece yaptığı operasyonda Doğu Türkistanlı olan, ancak Kırgızistan pasaportu taşıyan 3 aileye mensup 9 yetişkin erkek, 11 kadını gözaltına aldı. Bu kişiler evlerde bulunan 20 çocukla birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Evlerde yapılan aramalarda keskin nişancı tüfeğine ait, gece görüş özelliği de bulunan dürbün, palaska gibi askeri malzemeler ile sırt çantaları ele geçirildi. Yine bu kişilere ait pasaport ile kimliklerin de sahte olup olmadığına yönelik inceleme yapıldığı belirildi.

POLİSİN TAKİPTEYMİŞ

Henüz ifadelerinin alınmasına başlanmayan kişilerin, 15 gün önce Konya’dan İzmir’e geldikleri saptandı. İstanbul’daki Reina katliamını gerçekleştiren DEAŞ’lı teröristin Konya’da ilişkide olduğu belirlenen ve olaydan sonra sır olan 3 aileyle ilişkili oldukları belirtildi.

Doğu Türkistanlı çocuklarıyla birlikte 40 kişilik 3 ailenin Konya’dan İzmir’e geldikleri andan itibaren de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerin takibinde tutulduğu da vurgulandı.

BİRKAÇ KOLTUK, BİR YATAK, TEK HALI...

Gözaltına alınanlardan Buca ve Bornova ilçelerinde kaldıkları evler de ortaya çıktı. Buca’da gözaltına alınan ailenin, apartmanın en üst katında kaldığı, dairenin panjurlarının sürekli kapalı olduğu, sadece birkaç koltuk ile bir yatağın ve tek halının bulunduğu belirlendi.

Ailenin gözaltına alınmasının ardından sadece birkaç çocuk malzemesinin geride kaldığı evde, mutfakta yemek yapmak yerine, hazır gıdalar tüketildiği de ortaya çıktı. Operasyonun düzenlediği apartmanda oturanlar da bu dairede çocuklu ailelerin bulunduğunu bildiklerini, ancak hiç görmediklerini ifade etti. (DHA)

İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla bağlantılı oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik İzmir'de başlatılan operasyonda, DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen 20 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ortaköy'deki terör saldırısıyla bağlantılı olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik, Bornova ve Buca ilçelerinde özel harekat polislerinin desteğiyle gece saatlerinde 4 adrese operasyon düzenledi.

Polis ekipleri, operasyonların sürdüğü mahallelerde giriş ve çıkışları kapatarak geniş güvenlik önlemi aldı.

Operasyonda, Dağıstan, Doğu Türkistan ve Suriye uyruklu 11'i kadın 20 şüpheli gözaltına alındı.

DEAŞ üyesi olduğu öne sürülen zanlılar ile yanlarındaki 20 çocuk, emniyete götürüldü.

İŞTE EVDE BULUNANLAR

Şüphelilerin kaldığı evlerde yapılan aramada, çoğunluğu sahte olduğu değerlendirilen farklı ülkelere ait 41 pasaport, 12 cep telefonu, 1 tablet bilgisayar, çatışma bölgelerinde kullanılan palaska, 2 kütüklük, 1 bel aparatı, 1 GPS cihazı, 1 keskin nişancı tüfeği dürbünü, 1 gece görüş dürbünü, operasyonlarda kullanılan el feneri, 15 adet yabancı uyruklulara verilen sahte geçici kimlik belgesi ele geçirildi. Zanlıların Konya'dan kısa süre önce geldikleri İzmir'de, dikkat çekmemek için aileleri ile ev kiraladığı ve normal bir yaşam sürdükleri izlenimi verdiği belirtildi.

Ele geçirilen GPS cihazının çatışma bölgelerinde kullanıldığı, örgüt üyelerinin, takibe takılmadan birbirlerine konum atarak buluşma noktası belirlemelerine yardımcı olduğu kaydedildi.

Zanlıların, çatışma bölgelerinde bulunan DEAŞ üyesi teröristlerle de irtibatları bulunduğu tespit edildi.

Şüphelilerin, Ortaköy'deki terör saldırısını gerçekleştiren zanlıyla Konya'daki hücre evinde birlikte kaldıkları öne sürüldü. (AA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler