HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reklam SMS'lerine dikkat

Cep telefonları ile birlikte hayatımıza giren SMS’ler sadece karşılıklı mesejlaşmaktan öte ticari ve sosyal duyuru amacı ile de iş görüyor.

İSTANBUL (İHA) - Bu hizmeti alan kuruluşlar ve markaların çoğu bu yasal düzenlemelerden haberdar değil. Toplu SMS gönderecek kişi ve kurumlar BTK'’nın izin verdiği firmalar üzerinden gerekli kayıtları dijital ortamda sağladıktan sonra kendi numara havuzlarından toplu SMS göndererek duyurularını ve kampanyalarını yürütüyor.

Toplu SMS hizmeti veren firmalar dijital kayıtlarını BTK'’nın verdiği prosedüre uygun olarak yapmakta her an altyapılarını denetime hazır bulundurmak zorundalar. Ayrıca bu hizmeti lisanslı olarak veren firmalar tamamıyla ticari faaliyetlerini vergilendirerek ekonomiye de katkı sağlamakta ve kayıt dışından uzak vergilendirilmiş kazanç üretiyor. Son dönemlerde kayıt dışı olarak halk arasında merdiven altı tabir edilen bazı kişi ve firmalar edindikleri bireysel hatlardaki SMS paketleri ve kullandıkları korsan yazılımlar üzerinden ücret olarak neredeyse yarı yarıya bu hizmeti veriyor. Bu hizmeti alan kuruluşlar ve markaların çoğu bu yasal düzenlemelerden haberdar değil.

Bireysel veya kurumsal olarak bunu anlamanın en kolay yolu alınan veya gönderilen SMS'’lerin başlıklarında numara veya kurum adının bulunup bulunmadığına dikkat etmek. Şayet SMS’i aldığınız kurumun adı gönderici kısmında yazıyorsa endişelenmenize gerek yok.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler