HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rektörlük seçimlerinde aday bolluğu

Celal Bayar Üniversitesi'nde 30 Ekim'de yapılacak rektörlük secimleri için 12 aday yarışıyor. Şu an rektör olan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de adaylar arasında.

Rektörlük seçimlerinde aday bolluğu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde bu ayının sonunda yapılacak olan rektörlük yarışı hızlanmış durumda. Yaklaşık bir düzine aday rektör olabilmek için görücüye çıktı. Mevcut Rektör Pakdemirli'nin atanmayacağı kanısının yaygınlaşması üzerine bir çok öğretim üyesi rektör olabilmek için adaylıklarını ilan etmiş durumda. Adaylığını ilan eden her aday bir önceki adayın bu işi yapamayacağı, yetersiz olacakları düşüncesi ile kendisinin daha uygun aday olduğunu iddia ediyor.

Adayların bir çoğunun daha önce birbiri ile geçimsiz grupların, görüşlerin, ideolojik davranışlı ve rektör olduklarında diğerler grupları dışlayıcı eğilimler taşıyan adaylar oldukları için baştan beri itibar görmedikleri kendi dar çerçevelerinde hareket ettikleri söyleniyor. Bu kadar çok adayın bulunduğu başka bir seçim dönemi yaşamadıklarını ifade eden öğretim üyeleri de ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyelerinin çoğunun atanabilecek rektör adayının yanında yer alma düşüncelerinin ön plana çıktığı bir seçim süreci yaşanıyor. Bu bağlamda ılımlı, vizyoner, yenilikçi ve ötekileştirme eğilimleri olmayan normalleşme yanlısı ve atanabilirlilik açısıdan en güçlü aday olarak Tıp Fakültesi kurucularından Prof. Dr. Nurettin Lüleci'nin ön plana çıktığı belirtiliyor. Çalışılmış projeleri ile dikkati çeken, öğretim üyeleri ile en sempatik ve en sağlıklı iletişim kurabilecekleri aday konumunda gösterilen Prof. Dr. Lüleci, ağrı tedavisi uzmanı olarak da Türkiye kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler