HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Renault ve Tofaş'ta iş bırakma eylemine devam

Türkiye’nin otomotiv devi Oyak Renault’ta çalışan işçilerin ücret artışı isteğiyle başlattıkları ve üretimin durmasına neden olan eylem bu gün de devam etti.

Renault ve Tofaş'ta iş bırakma eylemine devam

3 günden bu yana evlerine gitmeyen ve fabrika önünde bekleyen işçilere aileleri destek verdi. Bazı işçiler demir parmaklıklar arkasından çocuklarıyla hasret giderirken bazıları saz çalarak bekleyişlerini sürdürdü.

Türk Metal Sendikası'nın örgütlü bulunduğu Bocsh'ta çalışan işçilere geçen nisan ayında 3 yılı kapsayacak toplu sözleşmede yüksek oranda zam verilmesi üzerine, Oyak Renault ve TOFAŞ’ta üretime ara veren işçilerin iki fabrika önündeki bekleyişleri sürüyor. İşçilere en büyük destek aile ve yakınlarından geliyor. Özellikle gece iki fabrika önünde bekleyen işçiler aileleri tarafından getirilen battaniyelere sarılarak bekliyor. Bazı işçiler ise, demir parmaklıklar arkasından çocuklarıyla hasret giderirken bazıları ise saz çalarak bekleyişlerini sürdürüyor.

PROVOKATİF GRUPLARA KARŞI ÖNLEM

Oyak Renault önünde bekleyen işçilerin arasına sızarak provokatif eylemler yapılması olasılığını göz önüne alan işçiler aralarında güvenlik önlemi aldı. İşçilerin bulunduğu bölgeye şerit çeken işçiler bölgeye girmek isteyen kişilerin kimliklerini kontrol ediyor. Fabrika işçisi olmayan kişiler içerialınmıyor. İçeriye sadece işçi yakınları alınırken eylemlerine devam eden işçiler, siyasetle işleri olmadığını, haklarını almak için buruda bulunduklarını, aralarında bazı kişilerin sızarak eylemi farklı yönlere çekmelerini önlemek için bazı önlemler aldıklarını söyledi.

CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK ZİYARETİ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Bursa Milletvekili Sena Kaleli, eylemlerini devam ettiren Renault işçilerini ziyaret etti. Tanal, "İşverenin bir an önce işçilerle görüşüp uzlaşmaya varması gerektiğini ve üretimin yeniden başlaması ülke ekonomisi açısından önemli bir konudur" dedi. (DHA)

En Çok Aranan Haberler