HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Re'sen ananas soruşturması iddiası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen ses kasetleriyle ilgili harekete geçti.

Re'sen ananas soruşturması iddiası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Aralık Büyük Rüşvet operasyonun ardından Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen ses kasetlerinin internette yayınlanmasının ardından harekete geçtiği öne sürüldü.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Gülen’e ait olduğu öne sürülen 1 Kasım 2013 tarihli konuşmanın içindeki, “Bu dostlarımıza Uganda’dan ananas falan gelmiş” ifadesinin ardından Başsavcılığın re'sen harekete geçtiği iddia edildi.

Başsavcılık Memur Suçları Bürosu Savcısı Şaban Yavuz’un tarafından “görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifadeler de alındığı ileri sürülüyor.

Uganda İstanbul Fahri Konsolosu ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay ve Türkiye’nin Kampala Büyükelçiliği’nden bir Türk yetkili Ankara Adliyesi’ne gelerek ifade verdiği öne sürülüyor.

Bir savcılık kaynağı Hürriyet Dünyası’na, yürütülen soruşturma konusunun “ananas” ya da “ananas ticareti” olmadığını, şifrelenmiş olabileceği düşünülen iddiaların çok yönlü olarak araştırıldığı bilgisini verdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler