HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reuters El Bab'da son durumun fotoğraflarını paylaştı

Reuters haber ajansı, terör örgütü IŞİD'in kökünün kazındığı ilçeden çekilen 16 fotoğrafı servis etti.

Reuters El Bab'da son durumun fotoğraflarını paylaştı

TSK'nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içinde savaşan Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeyinde IŞİD (DEAŞ) militanlarından aldıkları El Bab kenti yakınlarında dün Suriye hükümet güçleriyle çatıştı. Son haftalarda ÖSO ile Suriye hükümet güçleri arasında yaşanan bu ikinci çatışma hakkında Suriye ordusundan açıklama yapılmadı.

ULU CAMİİ DE KADRAJDA

Evlerine dönmeye başlayan El Bablıların yer aldığı karelerin yanı sıra harabeye dönen Ulu Camii de kadraja alınmış.

TADİF YAKINLARINDA ÇATIŞMA

ÖSO tarafından dün yapılan yazılı açıklamada El Bab'ın hemen güneyinde, hükümet güçlerinin Pazar günü IŞİD'den geri aldığı yerleşim yeri Tadif yakınlarında çatışma yaşandığı belirtildi.

Bölgedeki ÖSO gruplarından birisiyle bağlantı halinde olan bir muhalif yetkili, Suriyeli muhaliflerin Pazar gecesi, ordunun el Bab yakınlarında bir bölgede ilerleme girişimine cevaben ateş açtığını söyledi.

22 REJİM ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

ÖSO tarafından yapılan bir açıklamada "22 rejim üyesinin" öldürüldüğü belirtildi.

Suriye ordusundan bir kaynak ise muhaliflerin, "Tadef'te bulunan güçlerimizi ağır silahlar ve makineli silahlarla hedef aldıklarını" belirtti. ÖSO'yu "Türkiye'ye ait terörist gruplar" olarak tanımlayan kaynak, kayıplar hakkında herhangi bir rakam vermedi.

Bu ayın başlarında bir Rus yetkili, Tadef'in Suriye ordusu ile Türkiye destekli güçler arasında anlaşılmış bir çizgi oluşturduğunu söylemişti.

ÖSO ve Suriye ordusu Halep'in kuzeydoğusunda İD militanlarına karşı ayrı ayrı operasyonlar yapıyorlar. Suriye hükümetini destekleyen Rusya, geçen ay bu tür çatışmaları önlemek için devreye girmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler