HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reza Zarrab ödülünü alamadı: Mücevher sektörü bu yıl es geçildi

Ülke genelinde ve 26 sektörde en çok ihracat yapan firmalarının ödüllendirildiği gecede, bu yıl mücevher sektörüne ödül verilmedi.

Reza Zarrab ödülünü alamadı: Mücevher sektörü bu yıl es geçildi

Sektörde geçen yıl da lider konumda bulunan Reza Zarrab’ın şirketi Roysar Gıda’nın adı anons edilmedi.

Sarraf geçen yıl ödül törenine katılmış ve ödülü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un elinden almış, Kurtulmuş törenden önce kime ödül vereceğinin kendisine söylenmediğini söyleyerek kendini savunmuştu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de Sarraf’ı o gün ilk kez gördüğünü ve simaen tanımadığını açıklamıştı.

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği bu yılki İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde 17 Aralık operasyonunun kilit ismi Reza Zrrab ya da şirketten herhangi birinin adı anons edilmedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı ödül töreninde, ‘değerli maden ve mücevherat’ sektörünün ödülü sansürlenerek es geçildi.

İran’a yönelik ambargoyu ihlal etmek, bankacılık sistemine ve ABD’ye karşı dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla ABD’de tutuklanan Sarraf, 10 milyon dolar nakit garantili 50 milyon dolarlık kefalet teklifinde bulunmuştu. Sarraf’ın kefalet talebine verilecek yanıtın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Sarraf’ın Roysar Gıda adlı firması, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 25’inci şirketi, mücevher sektörünün bir numarası.

Törende açıklanan ve ödül alan 2015’te en fazla ihracat yapan ilk 10 şirket ise Ford Otosan, Tüpraş, Oyak-Renault, Kibar Dış Ticaret, Vestel, Tofaş, Arçelik, Toyota, Bosch ve TGS Dış Ticaret oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler