HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reza Zarrab: Takip ediliyorum

İşadamı Reza Zarrab, 17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı veren Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner'e bir süre ifade verdi.

17 Aralık soruşturmasında 53 kişi ile birlikte hakkında verilen takipsizlik kararı geçtiğimiz hafta kesinleşen işadamı Reza Zarrab’ın takip edildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Avukatı ile birlikte bugün adliyeye gelen Zarrab, yaptığı şikayet için savcıya ifade verdi.

SARRAF KENDİSİNİ TAKİP EDENLERİ TANIMADIĞINI SÖYLEDİ

Avukatı Şeyda Yıldırım ile birlikte bugün İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Reza Zarrab, soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ekrem Aydıner’e ifade verdi. 17 Aralık soruşturması kapsamında yaklaşık 2 ay cezaevinde tutuklu kalan Zarrab’ın, cezaevinden çıktıktan sonra bazı kişiler tarafından takip edildiği yönündeki şikayetini yenilediği öğrenildi. Zarrab’ın kendisini takip eden kişilerin kimlikleri konusunda bir bilgiye sahip olmadığını ifade ettiği belirtildi. Soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner, Sarraf’ı takip eden kişilerin kimliklerinin tespiti için çalışma başlattı.

BAKAN ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE TUTUKLANMIŞTI

İşadamı Reza Zarrab, 17 Aralık soruşturması kapsamında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kağan Çağlayan ile tutuklanmıştı. 17 Aralık’ta tutuklanan Sarraf, 28 Şubat 2014 tarihinde cezaevinden çıkmıştı.

17 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Ekrem Aydıner, 53 şüpheli hakkında takipsizlik kararı vermiş, bu dosyanın tek şüphelisi Orhan İnce tarafından yapılan itiraz geçtiğimiz hafta reddedilerek takipsizlik kararı kesinleşmişti. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler