HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reza Zarrab'a şok Erdoğan teklifi

FETÖ’nün firari avukatı Halil İbrahim Koca'nın Reza Zarrab'a, operasyon kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konduğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine ifade vermeyi teklif edildiği öne sürüldü. Gazeteci Abdulkadir Selvi, "Reza Zarrab’a, hükümet ve Erdoğan aleyhinde ifade verdiği takdirde kurtulacağı teklifi ABD’den önce Türkiye’de yapıldı" dedi.

Reza Zarrab'a şok Erdoğan teklifi

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada suçunu kabul eden ve savcılıkla iş birliğine giden Reza Zarrab jüri karşısına çıktı.

Zarrab, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdiğini söyledi. Reza Zarrab'ın itirafları konuşulurken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'den çarpıcı bir iddia geldi.

Abdulkadir Selvi, "Reza Zarrab’a, hükümet ve Erdoğan aleyhinde ifade verdiği takdirde kurtulacağı teklifi ABD’den önce Türkiye’de yapıldı. Türkiye’de FETÖ’cüler bunu başaramadı ama ABD’deki federal yargıçlar başarılı oldu" dedi. Selvi şöyle devam etti: "Bununla birlikte ABD’de Erdoğan’ı tasfiye etmeyi amaçlayan çevrelerin Zarrab kaynaklı algı operasyonlarının biraz süreceği anlaşılıyor. Hatta 'zaman ayarlı' bu operasyonun 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru hızlanması bekleniyor. Bizde her Cumhurbaşkanlığı seçimi sancılı oluyor."

Yazının devamını okumak için tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler