HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reza Zarrab'ı eleştiren Kızılay müdürü görevden alındı

Türk Kızılay'ında görev yapan emekli yarbay Şerafettin Kılınçel, sosyal medyada Reza Zarrab ile paylaşımlarda bulunduğu için görevden alındı.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Isparta Kan Merkezi'nde 2008'den beri müdür olarak görev yapan emekli yarbay Şerafettin Kılınçel, sosyal medyada işadamı Reza Zarrab ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili paylaşımları nedeniyle açılan soruşturma neticesinde görevden alındı.

Kılınçel, bir suç kastı olmadığını, işe iade davası açtıklarını söyledi.Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Isparta Kan Merkezi'nde 1 Eylül 2008'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yarbay rütbesinden emekli olduktan sonra sözleşmeli işe başladığını belirten Şerafettin Kılınçel, geçen yıl Eylül, Ekim aylarına ilişkin dönemlerde kendisine ait Facebook hesabından mizah içerikli çeşitli karikatür ve Zaytung haberlerini paylaştığını ve bu nedenle hakkında soruşturma açıldığını kaydetti.

Açılan soruşturmalar neticesinde yönetim tarafından savunmasının istendiğini belirten Şerafettin Kılınçel, "Ben de ifademe, 'Burada bir kasıt yok, bir Zaytung haberi, mizahi paylaşımlardır. Bununla ilgili bir suç kastım yoktur, incittiysem eğer de özür dilerim' diye yazdım. Buna rağmen ikinci savunmayı istediler, Yönetim Kurulu kararıyla da sosyal medyadaki paylaşımlarımı gerekçe göstererek işime son verdiler" dedi.

İş akdi feshedilirken kıdem ve ihbar tazminatlarının ödendiğini belirten Kılınçel, avukatı Hasan Ulvi Öztürk aracılığıyla Ankara 14'üncü İş Mahkemesi'ne işe geri dönüş davası açtıklarını söyledi. Kılınçel, özel hayata müdahale ve diğer tazminat davası gibi haklarını da kullanacağını açıkladı. Kendisinin de 1989 yılından beri kan bağışçısı olduğunu ifade eden Kılınçel, bugüne kadar 51 bağışta bulunduğu, bronz, gümüş ve altın madalya ile plaketle ödüllendirildiğini söyledi.

Kılınçel'in görevden alınmasına neden olan ve suç unsuru olarak kabul edilen toplam 7 paylaşımı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bir dönem tutuklu yargılanan işadamı Reza Zarrab, Zaytung haberi ve karikatürlerden oluşuyor. 22 Aralık 2014 tarihindeki toplantıda iş akdi sona erdirilen Şerafettin Kılınçel'e ilişkin Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü yönetiminin tutanağındaki karar şöyle: "Paylaşımları incelenmiş olup, adı geçen personelin işlemiş olduğu fiiller, işçinin davranışlarından kaynaklanan iş akdinin geçerli nedenle feshedilmesi hükümlerine denk gelmesi nedeniyle iş akdinin fesih edilmesine karar verilmiştir."

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürü Haluk Uyanık ise yargıya taşınmış bir konu olduğu ve açıklamada bulunamayacağını dile getirdi.

HEPİMİZ ŞERO'YUZ
Isparta Kan Merkezi Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra, soruşturma geçirmesine konu olan 7 paylaşımı silen Şerafettin Kılınçel, sosyal medyada yine Zaytung haberleri paylaşmaya devam etti. Kılınçel'in Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki okul arkadaşlarıyla olan fotoğrafının üzerine "Hepimiz Şero'yuz" yazıp paylaştığı görüldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler