HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Demir bir ilki gerçekleştirdi

Son kaymakamlık sınavında Cumhuriyet tarihinde ilk kez Şemdinli’den bir aday başarılı olarak kaymakamlık eğitimi almaya hak kazandı.

Rıdvan Demir bir ilki gerçekleştirdi

Rıdvan Demir, 3 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra Şemdinli’den yetişen ilk kaymakam olarak göreve başlayacak

İçişleri Bakanlığı’nca açılan son kaymakam adayları sınavında cumhuriyet tarihinde ilk kez Şemdinli’den bir aday başarılı olarak kaymakamlık eğitimi almaya hak kazandı. Emekli geçici köy korucusunun oğlu olan Rıdvan Demir, 3 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra Şemdinli’den yetişen ilk kaymakam olarak mülki idare görevine başlayacak.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milliyet’le, bakanlığının açtığı son kaymakamlık sınavıyla ilgili çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. Buna göre; bakanlık, geçtiğimiz günlerde sonuçlandırdığı kaymakam adaylığı sınavıyla kaymakamlık eğitimine alınacak 60 kaymakam adayını belirledi. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun başkanlığındaki komisyonca gerçekleştirilen yazılı ve sözlü sınavlar sonrasında, adaylar aldıkları puanlara göre tek tek listelenerek değerlendirmeye alındı.

52. sıradan girdi

Değerlendirme sonucunda 60 kişilik adaylar listesinin 52. sırasında Şemdinlili Rıdvan Demir yer aldı. Demir’in her iki sınavı da başarıyla geçmesi sonrasında cumhuriyet tarihinde ilk kez Şemdinli’den bir kaymakam adayı çıkmış oldu. Sınava giren adaylarla ilgili yapılan ön incelemede, Demir’in Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu köyünün Dereboyu mezrasında doğup büyüdüğü ve 14 çocuklu bir ailenin oğlu olduğu anlaşıldı.

3 yıl sonra görevde

Aynı zamanda babası geçici köy korucusu olan Demir’in 2011’de Çukurova Üniverstesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kaymakamlık sınavı için başvuru yaptığı öğrenildi. Sınavı kazanan Demir, bakanlık Eğitim Dairesi’nce koordine edilen 3 yıllık kaymakamlık eğitimini başarıyla tamamlaması halinde kura çekerek mülki idaredeki görevine adım atacak. Demir, bu süreçle birlikte ilk Şemdinlili kaymakam olarak tarihe geçecek.

‘Fırsat eşitliği’

Bakan Güler, “Devletimiz imkan ve fırsat eşitliğini herkese tanıyor. Hiç bir ayırım gözetmiyor. Kaymakamlık sınavında Şemdinlili, Nusaybinli çocuklar da kazandı. Demesinler ki ayrımcılık yapıldı. Ben 8 çocuklu mütevazı bir PTT memurunun oğluyum, Mardinliyim. Bugün İçişleri Bakanı’yım. Devletimiz hiçbir ayrım gözetmiyor. Bunun için devlete sadakat borcumuz var” diye konuştu.
Güler, Şemdinli’den alınan kaymakam adayının bölgeye çok özel mesaj olduğunu belirtirken, “Bu, bir arada olduğumuzu, kaynaştığımızı göstermesi açısından son derece önemli. Bu bir örnektir çoğaltmak lazım” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler