HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıza Sarraf hakkında zorla getirilme kararı

İş adamı Rıza Sarraf ve Abdullah Habbani'nin, müşteki oldukları bir davada, usule uygun davet edilmelerine rağmen duruşmalara katılmadıkları için zorla getirilmelerine karar verildi.

Rıza Sarraf hakkında zorla getirilme kararı

İstanbul 64. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık İrfan Özsoy ile şikayetçi Rıza Sarraf'ın avukatı Ayten Hiçyılmaz katıldı. Şikayetçiler Sarraf ve Habbani ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada savunma yapan sanık Özsoy, suçlamaları reddederek, "Para beklentim vardı, ancak sadece beklentiydi. Şikayetçilerden para istemedim. Böyle bir izlenim yaratmış olabilirim. Amacım şikayetçileri kandırmak değildi" dedi.

Takipsizlikle sonuçlanan "17 Aralık soruşturması" dosyasındaki bazı bilgileri sanal ortamdan temin ettiğini anlatan Özsoy, "Bende şu anda 300 sayfalık bir rapor mevcuttur. Bu rapor internette yayınlanmak üzere PDF şeklinde düzenlenmiştir. Bu rapor, Meclis Araştırma Komisyonu'nun yaptığı araştırma olup TÜBİTAK'ta da bu 110 sayfasının kaybolduğuna ilişkin iddialar vardır" diye konuştu. Sarraf'ın avukatı Hiçyılmaz, sanık İrfan Özsoy hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

Sanığın, müvekkili Sarraf'a gönderdiği mektuptan bahseden Hiçyılmaz, "Sanık gönderdiği mektupta söz konusu kayıtların orijinal olduğunu ve silinebileceğini, buna muktedir olduğunu söylemiştir. Müvekkilimden para almak için şantaj yapmaktadır. Sanık anlaşması halinde kayıtları sileceğini de beyan ederek, şantaj suçunu işlemiştir. Suçu sabittir" ifadesini kullandı.

Hakim, usule uygun davet edilmelerine rağmen duruşmaya gelmeyen şikayetçiler Rıza Sarraf ve Abdullah Habbani hakkında zorla getirme kararı vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık İrfan Özsoy'un, müştekiler Rıza Sarraf ve Abdullah Habbani'ye mektup göndererek şantaj yaptığı kaydediliyor.İddianamede, sanık Özsoy'un "şantaj" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler