HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla davasında yeni gelişme

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının ihlal edilmesinde işbirliği yaptığı suçlamasıyla ABD'de tutuklu yargılanan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, bugün hakim karşısına çıktı. Atilla'nın avukatı duruşmanın daha önce belirlenen 21 Ağustos'tan sonrasına ertelenmesini talep etti.

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahteciliği ve kara para aklama suçlamaları ile bir yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab ve Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakim karşısına birlikte çıktı.

Atilla'nın avukatı, davanın duruşması için daha önce belirlenen 21 Ağustos tarihinin, istenen evrak ve bilgilerin toplanması için yeterli bir zaman olmadığını belirterek, duruşmanın daha sonraki bir tarihe alınmasını talep etti.

SUÇLAMALARI REDDETMİŞTİ

New York'ta FBI'ın talebiyle 27 Mart'ta tutuklanan Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 13 Nisan'daki ilk duruşmada, hakkındaki tüm suçlamaları reddetmişti.

50 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Suçlu bulunduğu taktirde 50 yıl hapis ve milyonlarca dolar ağır para cezası alabileceği belirten Atilla'yı Türkiye'nin ABD'deki pek çok davalarını da üstlenen Herrick Feinstein Hukuk firması savunurken, New York Güney Bölgesi başsavcılığı Mehmet Hakan Atilla için hazırlanan suç duyurusunu Rıza Sarraf iddianamesiyle birleştirmişti. Atilla ve Sarraf, Manhattan'da mahkeme binasının yanındaki New York MCC cezaevinde farklı koğuşlarda tutuluyorlar.


En Çok Aranan Haberler