HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rize’de balıkçılar törenle uğurlandı…

Deniz av sezonunun açılması ile Rize'de balıkçı tekneleri düzenlenen törenle Karadeniz'e açıldı.

Rize'de, 1 Eylül tarihindedeniz av yasağının kalkması ilebalıkçı tekneleri denize açıldı.Yasağın kalktığı ilk dakikalarda Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gündoğdu Limanı'nda bir tören düzenlendi. Gece yarısı düzenlenen törene İl Valisi Ersin Yazıcı ve diğer bürokratlarda katıldı. Törende konuşan Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Rize'nin balık av kapasitesi ile ülke genelindeki balık avcılığı alanında önemli biryere sahip olduğuna vurgu yapıp, "İlimizde bin 75 adet ticari amaçlı balık gemisi bulunmaktadır. İlimizdeki balık av miktarı ise 35 bin ile 70 bin ton arasında değişmektedir.”dedi.

Törende konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı ise balığın GDO ve diğer zararlı etkileşimleri barındırmayan en güvenilir ve sağlıklı besin olduğunu belirtip, gece düzenlenen törenin ardından av sezonunun başlayacağını söyledi. Vali Yazıcı bu av sezonunun bereketli geçmesini diledi.

TAYFALAR TÖRENİ GEMİDEN İZLEDİ

Düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından balıkçı teknesi şeklindeki pasta kesilerek törene katılanlara ikram edildi. Her ayrıntının düşünüldüğü törende balıkçı teknesi şeklindeki pastanın üzerindeki Türk Bayrağı ve terörle mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimiz de unutulmadı. Törende tek unutulan balık avcılığının vazgeçilmezi olan gemi tayfaları oldu. Denize açılmaya hazırlanan tayfalar töreni düşünceli bakışlar ile balıkçı gemilerinden izlediler. Saatin gece yarısını göstermesi ve av yasağının kalkması ile balıkçı gemileri alkışlar ile Gündoğdu Balıkçı Limanı'ndan uğurlandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler