HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rize'de dereler taştı! Yollar ulaşıma kapandı

Rize'nin Kalkandere ilçesinde belediyeye ait bir kepçe ve kamyon dereden dolgu malzemesi aldığı sırada debinin yükselmesi nedeniyle iki iş makinesi sel sularına kapıldı. Kepçe operatörü ve kamyon şoförü kendi imkanları ile iş makinesinden kurtuldu. Merkeze bağlı Küçükçayır köyünde Paşaçukur Deresi'nin taşması nedeniyle karayolunda ulaşımda aksama yaşandı.

Rize'de öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur kent genelinde etkili oldu. Güneysu İlçesi’nde Gürgen Deresi ile Salarha Beldesi’nde Salarha Deresi taştı. Merkeze bağlı Küçükçayır Köyü’nde ise Paşaçukur Deresi taştı.

İŞ MAKİNELERİ SULAR ALTINDA KALDI

Yatağı kısmen tıkanan dere suları yandaki inşaatı süren Hidroelektrik Santrali (HES) tüneline girdi. Sel suları tünel çıkışında aniden Rize-Küçükçayır karayoluna taştı, yol ulaşıma kapandı. Yolda seyir halindeki bir otomobil de selde sürüklenmekten kurtarıldı. HES firmasına ait iş makineleri dere yatağını açmak için çalışma başlattı. Yolda araç kuyrukları oluşurken, yakın çevredekiler ve öğrenciler yaya olarak evlerine ulaşmaya çalıştı.

SEL VE HEYELAN UYARISI

Rize’de gece yarısına kadar aralıklarla sürmesi beklenen şiddetli yağmura karşı bölge halkı oluşabilecek sel ve heyelanlara karşı uyarıldı.

DHA


En Çok Aranan Haberler