HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rize’de Özgecan cinayetine skeçli protesto

Mersin’in Tarsus İlçesi'nde üniversiteli Özgecan Aslan'ın öldürülmesi Rize’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Rize’de Özgecan cinayetine skeçli protesto

Etkinlik sırasında bir erkek, eyleme katılan kadınlardan birini tartaklamaya başlayınca ortalık bir anda hareketlendi. Çevredekiler ne olup bittiğini anlamaya çalışırken, olayın önceden planlanan bir skeç olduğu ortaya çıktı. Kadına sözde tepki gösteren genç, ardından da kadınlarla birlikte "Kadına kalkan eller kırılsın" sloganı atmaya başladı.

Rize’de üniversite öğrencisi Ebru Çelik ve Tolunay Özdemir, Mersin’den Özgecan Aslan’ın öldürülmesi olayını protesto için sosyal medya üzerinden örgütlenerek yürüyüş organize etti. İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 kişinin, ‘Şiddete hayır’ sloganları atarak gerçekleştirdiği yürüyüşe Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı da katılarak destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapan Ebru Çelik, yaşanan olaydan son derece utanç duyduklarını belirterek, “Evlatlarını insan gibi değil erkek gibi yetiştiren babaların utancı. Evlatlarının hatalarına ortak olan anaların utancı, ‘bana nal kadar tektaş aldı, bu adamla evlenilir’ diyen kızların utancı. Utanın ve yerin dibine girin. Ama Özgecan kadar yerin dibine giremezsiniz. Susmayın ve sessiz kalmayın” dedi. Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı ise, “Özgecan benim kızımla aynı yaşta. Böyle bir vahşeti insanlar nasıl yapabilir hayretle karşılıyorum. İnşallah bu olayların tekrarı olmaz” diye konuştu.

Grubun açıklamasının sonunda koşarak alana giren bir erkek, genç kadınlardan birini, "Ben sana evden çıkmayacaksın demedim mi? Kadın başına buraya gelip konuşamazsın" diyerek tartaklamaya başladı. Etkinliğe katılan kadınlar tepki gösterdi, müdahale etti.Eyleme katılanlan ne olup bittiğini anlamaya çalışırken olayın önceden planlanan bir skeç olduğu anlaşıldı. Gerçeğin ortaya çıkmasınan ardından sözde tepki gösteren erkek kadınlarla birlikte, ‘Kadına kalkan eller kırılsın”’ sloganları attı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler