HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

RTÜK 'müstehcen değil' dedi

Hüseyin Çelik’in, “Sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı” sözleriyle eleştirdiği Gözde Kansu’nun ATV’deki işine son verilmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “Sunucu öyle bir kıyafet giymiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı” sözleriyle eleştirdiği Gözde Kansu’nun ATV’deki işine son verilmişti. Bunun üzerine, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, “Kansu’nun kıyafeti müstehcense ATV’ye ceza verilmeli” diyerek RTÜK başkanlığına başvurmuştu. Üst Kurul konuyu inceledi ve “cezaya gerek yok” kararı çıktı.

Konuyla ilgili hazırlanan uzman raporunda, “Veliaht” programının sunuculuğunu yapan Gözde Kansu’nun kıyafetinin müstehcen olup olmadı konusu ele alındı. Raporda, “Yayınların genel ahlaka aykırı olamayacağı ancak, yayıncı kuruluşun öz denetim mekanizmasını çalıştırdığı” belirtildi. Konuyu inceleyen Üst Kurul, söz konusu kıyafetin müstehcen olmadığına karar verdi ve ATV’ye ceza çıkmadı.

İŞİNDEN OLMUŞTU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Beyaz TV’de katıldığı bir televizyon programında kimsenin kılık kıyafetine karışmadıklarını söylemiş, ancak bu sözlerinin ardından sunuculardan yakınmıştı “Bir kanaldaki, yarışma programında sunucu öyle bir kıyafet gitmiş ki olmaz bu yani. Kimseye karıştığımız yok ama çok aşırı. Dünyada da kabul edilemez” demişti. Kansu bu sözlerin ardından işinden olmuştu.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler