HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

RTÜK'te çok fena kavga çıktı

RTÜK toplantısında çıkan kavga üzerine CHP kontenjanından seçilen üye Ali Öztunç toplantıyı terk etti.

RTÜK'te çok fena kavga çıktı

RTÜK geçtiğimiz günlerde, uzmanlarına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın ses kaydını dinlettiği grup toplantısını ekrana getiren televizyonları izlemeleri ve konuyla ilgili rapor hazırlamaları emri vermişti. Bu yayınların görüşüldüğü toplantıda ise kavga çıktı. RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen Üyesi Ali Öztunç toplantıyı terk etti.

ÖZTUNÇ TOPLANTIYI TERKETTİ

Hürriyet'te yer alana habere göre, bugünkü toplantıda Ak Parti kontenjanından seçilen üyelerle, muhalefet partilerinin kontenjanından seçilen üyeler arasında tartışma çıktı. Edinilen bilgiye göre, Öztunç, Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısını yayınlayan kanallara verilmesi gündeme gelen cezaların çok ağır olduğunu, bunun faşizm anlamına geldiği ve “Artık grup toplantıları ya da mitingler yayınlanmasın anlamı taşıdığını” söylediği öğrenildi. AK Parti kontenjanından seçilen üyelerin ise ceza konusunda ısrarlı oldukları belirtildi. Öztunç’un seslerin yükselmesi ve bu ısrar karşısında toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

İKİ CEZA ÇIKMIŞTI

Dün STV Haber ve MTV’ye çıkan cezaların ardından bugünkü toplantıda CNN Türk dosyasının görüşüldüğü bildirildi. Samanyolu Haber ve EMTV kanalına bu çerçevede, ‘yayınlar hukukun üstünlüğü, adalet ve tarafsızlık esasına aykırı olamaz’ ve ‘yayınlar insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ yayın ilkelerini ihlal ettikleri gerekçesiyle yine AK Partili üyelerin oyları ile müeyyide uygulanmasına karar verilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler