HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

RTÜK'ten yalanlama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tarafsız ve özerk bir kamu tüzel kişiliği olan Üst Kurulun, medya hizmet sağlayıcılara ve platform işletmecilerine eşit mesafede durduğunu belirtti.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Sabah Gazetesinin 10 Haziran tarihli nüshasında yayınlanan bir ilanda, Üst Kurulun D-Smart logolu, Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği A.Ş. unvanlı kuruluşla ilgili kararının çarpıtılarak verildiği duyuruldu.

Açıklamada, ilan metninde RTÜK kararına atfen yazılan "Sinematv gibi şifreli kanallar için tarife belirlemesi ve bu kanallara hizmet verirken ayrımcılık yapmaması" ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İlanda atıf yapılan Üst Kurulun 19 Mart tarihli ve 42 sayılı kararının sonuç bölümünde, "D-Smart logolu platform işletmecisi kuruluştan şifreli kanallar için tarife istenmesine ve kuruluşun söz konusu hizmetin verilmesinde ayrımcılık yapılmaması hususunda uyarılmasına" hükmüne yer verildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Üst Kurul kararı, herhangi bir özel yayın kuruluşuna yönelik olmayıp, platform işletmecisiyle ilgili genel bir karar mahiyetindedir. Kaldı ki, ilanı veren kuruluşla D-Smart logolu platform işletmecisi arasındaki hukuki ihtilaf yargıya intikal etmiş bulunmaktadır. Bu aşamada Üst Kurulun taraf olması söz konusu değildir. Üst Kurul, tarafsız ve özerk bir kamu tüzel kişiliği olup, medya hizmet sağlayıcılara ve platform işletmecilerine eşit mesafede durmaktadır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler