HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

RTÜK'ten yalanlama

Radyo Televizyon ve Üst Kurulu, "Kavga çıkması veya üyelerin birbirlerine hakaret etmesi söz konusu olmamıştır" açıklamasında bulundu.

Radyo Televizyon ve Üst Kurulu, RTÜK'ün toplantısında kavga çıktığı, üyelerin birbirlerine hakaret ettiklerine ilişkin basında yer alan haberlerin gerçeği yansımadığını belirterek, "Kavga çıkması veya üyelerin birbirlerine hakaret etmesi söz konusu olmamıştır" açıklamasında bulundu.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, haberlere konu olan Üst Kurul toplantısında, muhalefet kontenjanından seçilen Üst Kurul Üyelerinin, TRT yayınlarında Cumhurbaşkanı adayları arasında fırsat eşitliğinin sağlanmadığına ilişkin verdikleri ortak dilekçe üzerine, dört TRT kanalının Cumhurbaşkanı adaylarının adaylık açıklamalarıyla ilgili yayınlarına ilişkin hazırlanan uzman raporunun görüşüldüğü belirtildi.

Muhalefet kontenjanından seçilen Üst Kurul Üyelerinin, dört kanalla ilgili tespitlerini tek rapor halinde Kurula sunulmasına ve raporu hazırlayan Üst Kurul Uzmanının değerlendirmelerine itiraz edildiği bildiren açıklamada şunlar kaydedildi:

"Buna karşılık iktidar kontenjanından seçilen Üst Kurul Üyeleri ise rapordaki değerlendirmelere iştirak etmişler ve yapılan oylama sonucunda TRT Haber'in yayın ihlalinde bulunmadığına oy çokluğuyla karar verilmiştir. Bu görüşmeler sırasında zaman zaman tartışmalar yaşansa da haberlerde iddia edildiği gibi kavga çıkması veya Üyelerin birbirlerine hakaret etmesi söz konusu olmamıştır. Nitekim karara muhalefet eden Üst Kurul Üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Yıldırım da bazı gazetelerde yer alan açıklamalarında toplantıda tartışma yaşandığını ifade etmiş, kavga çıktığına dair bir beyanda bulunmamıştır. Bununla birlikte muhalefet kontenjanından seçilen Üst Kurul Üyelerinin TRT yayınları hakkında hazırlanan uzman raporuyla ilgili itirazları Başkanlık Makamınca dikkate alınmış ve ilgili birime gerekli talimatlar verilmiştir. TRT kanallarının yayınlarıyla ilgili tespitler Üst Kurulun bir sonraki toplantısında gündeme alınarak değerlendirilecektir." (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler