HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus Büyükelçi'yi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş hakkında şok belge

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş ile ilgil detaylar ortaya çıkıyor. İşte Altıntaş'ın 15 Temmuz'da aldığı iddia edilen kritik rapor...

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen saldırgan Mert Altıntaş'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında geçici görevle Diyarbakır'da olduğu öne sürüldü.

Saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın kimliğine dair dikkati çeken detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Sabah'ta yer alan habere göre, Altıntaş'a 2 gün izin veren dönemin Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürü Kahraman Sezer'in ise darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Saldırganın 15 Temmuz darbe girişiminin hemen öncesinde iki günlüğüne izin aldığı ve FETÖ bağlantılarının bulunduğu iddia edildi.

Today's Zaman'ın Ankara temsilciliğini yapan Abdullah Bozkurt, 3 gün önce Türkiye'deki elçilerin güvende olmadığına dair yazı yazmıştı. Diğer taraftan Rus Büyükelçi'ye suikast düzenleyen katilin de Abdullah Bozkurt'un evinde kaldığı tespit edildi.

Rus büyükelçisini vuran suikastçinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün en güçlü olduğu İzmir'deki Rüştü Ünsal Polis Okulu'ndan 2014 yılında mezun olduğu ve 2012 yılında polis meslek yüksek okulu sınavına kopya çekerek giren isimlerden biri olduğu da diğer iddialardan.

Büyükelçi'ye saldırı - Curated tweets by mynet


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler