HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus gemileri Boğaz'dan geçti

Önce istihbarat sonra savaş gemileri Boğaz'dan geçti

Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları sürerken Rusya'nın sıcak gelişmelerin yaşanacağı Akdeniz'e gönderdiği istihbarat gemisi bugün saat 15.00 sıralarında İstanbul Boğazı'na girdi. Sadece yarım saat sonra ise destroyer sınıfı Rus savaş gemileri Minsk ve Novocherkassk Boğaz'a giriş yaptı.

Rus haber ajansı Interfax, üç gün önce Priazovye isimli istihbarat gemisinin Rusya'dan Akdeniz'e doğru yola çıktığını bildirdi. Ajansa konuşan kaynak, "Mürettebatın misyonu bölgede yükselen tansiyonla ilgili kollektif istihbarat toplamak" dedi. Haberde geminin Akdeniz'de konuşlanmış Rus donanma biriminden ayrı görev yapacağı belirtildi.

SSV-201 borda numaralı 1987 yapımı Priazovye Rusya'nın Sivastopol'da bulunan Karadeniz Filosu'na ait. 95 metre boyunda ve 15 metre genişliğindeki akıllı gemi, elektronik sinyal toplama ve karıştırma yeteneğine sahip. Gemide bulunan sistemler fırlatılan füzenin yerini ve hedefi tespit edebiliyor. Elektronik donanımları sayesinde deniz ve hava trafiğini, radyo ve radar frekanslarını izliyor, şifreli radyo ve telefon mesajlarını engelleyip çözebiliyor.

günün haberleri

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler