HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rüşvet parası için havuz sistemi kurmuşlar

Edirne'de ihracatçı firmalara ait taklit ürünleri taşıyan kargo şirketi yöneticilerine rüşvet karşılığı çıkış sağladığı iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.

Rüşvet parası için havuz sistemi kurmuşlar

Edirne’de İpsala Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a çıkış yapacak olan ihracatçı firmalara ait taklit ürünleri taşıyan kargo şirketi yöneticilerine rüşvet karşılığı çıkış sağladığı iddiasıyla 9’u gümrük muhafaza memuru 15 kişi gözaltına alındı.

Görevlilerin aldıkları rüşveti eşit dağıtmak havuz sistemi kurarak kayda aldıkları ve daha sonra kendi aralarında paylaştıkları tespit edildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Bütün belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon başarıyla sonuçlanmıştır" dedi.

İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 4 ay önce başladığı belirtilen fiziki ve teknik takip sonucu önceki gün başlatılan operasyonda gözaltı sayısı 15’e yükseldi. İpsala Sınır Kapısı’nda görevli 9 muhafaza memurunun yanı sıra dün ihracat firmalarının taklit ürünlerini taşıyan kargo şirketi yönetici, sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi daha gözaltına alındı.

Gümrük memurlarının taklit ürün taşıyan kargo TIR’larına rüşvet karşılığı çıkış sağladığı öne sürüldü. İfadeleri alınan 15 şüpheli ‘rüşvet almak, görevini kötüye kullanma ve rüşvet vermek’ suçlamalarıyla bu sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleriyle İpsala Adliyesi’ne sevk edilerek savcılık sorguna başlandı.

VALİ ŞAHİN: OPERASYON BAŞARIYLA SONUÇLANDI

Operasyonla ilgili bilgiler veren Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 4 aydır izlenen gümrük görevlilerinin her defasında aldıkları 50 ile 200 euro arasındaki rüşveti deftere kaydettiklerini ve daha sonra kendi aralarında eşit şekilde paylaştıklarını söyledi. Vali Şahin, “Bu sadece bugün olan bir şey değil. 3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Bütün belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Operasyonda sadece İpsala’daki memurlar değil İstanbul’daki gümrük memurları da bu işin kapsamındadır. Ayrıca 8-10 özel kişi de bu işin kapsamındadır. Şu anda 9’u memur gözaltılar var. Biz de dün itibariyle onları görevlerinden uzaklaştırdık ve ilgili bakanlığa ilettik. Gerçekleşen bir olay var. Zaten ilgili kişilerde ‘biz şu kadar rüşvet verdik’, ‘bu kadar kişiye para verdik’ diye söylemekteler. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır” diye konuştu.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler