HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Rusya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında gemideki bir askerin karadan havaya atılan bir füzeyi omzunda atış pozisyonunda taşıması üzerine Rusya'nın Ankara Büyükelçisi bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İlişkiler Denizcilik-Havacılık-Hudutlar Genel Müdürü Burak Özügergin ile görüşen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a, Rusya’nın “provokatif hareketlerden vazgeçmesi gerektiği” mesajı verildi.

Rus savaş gemisinin, bir askerin omzunda füze ile Boğazlar’dan geçmesinin tahrik amaçlı olduğu ve bu tür hareketlerin sonlandırılması gerektiği vurgulandı. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüntülerle ilgili yaptığı yorumda, olayın bu süreçte meydana gelmesinin bir tesadüf olmadığını söylemişti.

Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, durdurulması gereken gemilerde de geçişler konusunda da o kuralların uygulandığını belirtip, Türkiye’nin Rus gemilerini durdurmadığına dikkat çekti.

Rusya'ya ait bir savaş gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırısında bir askerin sırtında füze taşıdığı böyle görüntülenmişti.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler