HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saatler ne zaman geri alınacak? Yaz saati uygulamasına durdurma kararı çıktı. Saatler geri mi alınacak?

Saatler ne zaman geri alınacak sorusu sorulmaya başlandı. Saatler geri mi alınıyor merak ediliyor. Bakanlıktan son dakika bilgisi geldi. Yaz saati uygulaması için yürütmeyi durdurma kararı mı alındı? Gün Işığından daha fazla yararlanmak amacıyla uygulanan yaz saati iptal mi olacak? Saatler geri mi alınıyor?

Saatler ne zaman geri alınacak? Yaz saati uygulamasına durdurma kararı çıktı. Saatler geri mi alınacak?

Saatler geri mi alınıyor merak konusu oldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun sürekli yaz saati uygulanmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurdu. Gün Işığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta yaz saati uygulanması hakkındaki için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Peki buna göre saatler geri mi alınacak?

Kurul, 14 Eylül tarihinde oy çokluğuyla aldığı ve bugün açıklanan kararıyla yürütmeyi durdurdu. Buna göre saatler geri mi alınacak? Yaz saati uygulaması devam edecek mi? İşte detaylar...

SAATLER NE ZAMAN GERİ ALINACAK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasında aynı istikamette devam edeceklerini açıkladı. Danıştay'ın sürekli yaz saati uygulamasını durdurma kararına karşın Bakan Albayrak, "Enerji tasarrufu sağlıyoruz, aynı istikamette devam edeceğiz" dedi. Bakan Albayrak, bu konuda usul ile ilgili düzenleme yapılacağını da belirtti.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu sağlamak amacıyla bu yıl yaz saati uygulaması 27 Mart Pazar günü gece saat 03:00'ten itibaren saatler 1 saat ileri alınacak. ... Saatlerin ileri alınması uygulaması AB'deki saat düzenlemesine paralel yapılıyo

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler