HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabah 06:00'da işmakineleriyle ağaçları yıktılar

Zeytinburnu'daki Tercüman Sitesi’nin bahçe duvarı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından yıkıldı.

Sabah 06:00'da işmakineleriyle ağaçları yıktılar

Onlarca ağaç iş makinesiyle yıkılırken, iş makinesinin gürültüsüne uyanan site sakinleri, yapılan yıkımın kanunsuz olduğunu, yılbaşı sabahı 06.00 sıralarında yıkıma anlam veremediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler, saat 06.00 sıralarında 2016 yılının ilk yıkımını Tercüman Siteleri’nde gerçekleştirdi. Sitenin bahçe duvarının ruhsatsız olduğunu gerekçesiyle önce zabıta ve iş makineleri getirildi. Yıkımın yapılacağı duvarın etrafındaki araçlar çekiciler tarafından otoparklara alındı. Bahçe duvarı iş makineleriyle yıkıldı. Çevresinde bulunan ağaçlar yerle bir edildi. Seslere uyanan site sakinleri zabıta ekiplerinin duvarları yıktığını ağaçların kırılarak söküldüğünü görünce şaşkına döndü. Dışarıya çıkan bazı site sakinleri zabıta ekiplerine tepki gösterdi.

Site sakinleri, “Yeni yıla belediye ekipleri bizi ağaçları yerle bir ederek uyandırdı. Yapılan işlem kanunsuzdur. Tatil günü nedeniyle her yer kapalı. Hakkımızı arayacak bir merci de yok. Sitenin aynı zamanda güvenlik duvarını da yıktılar. Yol yapılacakmış ama buna kimse inanmıyor. Bunun hesabını kim verecek?” şeklinde tepki gösterdi. Site sakinleri ayrıca,1,5 yıl önce de aynı sitenin duvarının zabıta ekipleri tarafından yıkılmak istendiğini, alınan mahkeme kararıyla yıkımın durdurulduğunu söyledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler