HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sabancı Vakfı'ndan 5 projeye hibe desteği

Sabancı Vakfı, Hibe Programları kapsamında destek vermeyi kararlaştırdığı 5 projeyi açıkladı - Vakıf, sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı 5 projeye toplamda 900 bin lira hibe verecek

İSTANBUL (AA) - Sabancı Vakfı, Hibe Programları kapsamında, sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan 5 projeye toplamda 900 bin TL destek verecek.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, vakfın son 11 yılda hibe desteği verdiği proje sayısı 144'e, hibe tutarı 18 milyon liraya ulaştı. Sabancı Vakfı'nın Hibe Programlarına bu yıl 52 ilden toplam 217 başvuru geldi. Destek verilecek projeler, sivil toplum alanında tecrübeli kişilerden oluşan bağımsız Değerlendirme Kurulu'nun önerisi üzerine Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti'nin yaptığı değerlendirmeyle belirlendi. Sabancı Vakfı, eğitim alanındaki 5 projeye toplam 900 bin lira hibe verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Zerrin Koyunsağan, vakfın faaliyetlerinin odağında yer alan kadın, genç ve engellilerin karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde eğitimin kilit role sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıldan itibaren hibe projelerimizi ‘eğitim’ başlığı altında topladık. Hibe desteği vereceğimiz projeleri de 'kaliteli eğitimin desteklenmesi', 'eğitime erişimin ve devamın sağlanması' ve 'hak temelli yaygın eğitim çalışmalarının desteklenmesi' alanlarındaki projeler arasından belirledik. Bu başlıkların her birinin eğitim alanında büyük önem taşıdığına ve bu alanlarda yürüteceğimiz projelerin toplumsal gelişme için değerli adımlar atılmasını sağlayacağına inanıyoruz."

Hibe desteği alacak sivil toplum kuruluşları ve projeleri şöyle:

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı "Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi", Rengarenk Umutlar Derneği "Çocuklar için Rengarenk Umutlar", Nirengi Derneği "Çok Geç Olmadan - İstanbul", Başka Bir Okul Mümkün Derneği "Katılımcı ve Barışçıl Sınıflar" ve Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı "Sınıfımda Yanımda Ol, Başarmama Destek Ol."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler