HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saç ekimi ile saçlarınıza hayat verin

Saç ekimi ile saçlarınıza hayat verin

Saç ekimi; yaşın ilerlemesi, stres ve genetik yatkınlıklar sonucu dökülen saçların tedavisi olarak tanımlanmaktadır. Saçların dökülmesi sonucu oluşan öz güven eksikliği, sosyal çevrenin olumsuz yönde etkilemeleri ile birlikte saç ekimine karar verilir.

Saç dökülmesinin nedenlerinden biri olan saç derisindeki dolaşım bozuklukları saç ekimi sayesinde tedavi edilir ve saç dökülmesi büyük oranda engellenir. Günümüzde uygulanan teknolojiler sayesinde saç ekimi kişinin saçlarının doğal bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Saç ekimi yöntemlerinin hepsi, uygun görülen alandan kendi saç kökleriniz alınarak, ekim için planlanan bölgelere ekilmesi ile gerçekleşir. Diğer bir deyişle saç ekimi; folliküler ünite adı verilen ve saçlı derimizde bulunan mikro saç kökü demetlerinin teker teker çıkarılması ve yeni yerlerine yerleştirilmesi işlemidir. Saç ekimi yaptıracak kişilerde, öncelikle hangi teknik ile uygulama yapılacağını, kaç greft (saç kökü) ekileceğini ve işlem sonrasında ekim yapılan alanın ne kadar sıklıkla kapanacağını çok iyi bir şekilde anlatmak gerekmektedir. Bunun için saç ekim işlemleri işinin uzmanı bir doktor tarafından yapılmalı, hasta doktor ilişkisi işlem öncesinde iyi kurulmalıdır.

Yaz mevsiminde saç ekimi yapılabilir mi?

Mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri yoğunlaşır. Saç ekim işlemi ise sadece mevsim geçişlerinde değil her mevsim yılın 12 ayı gerçekleştirilebilmekte. Yazın saç ekimi yaptırmanın deniz tatili yapmaya herhangi bir engeli yoktur. Saçlar yaz mevsiminde daha hızlı uzadığından cilt yenilenmesi bu aylarda daha aktif olacaktır.

Saç ekimi operasyonu nasıl yapılır?

Saç ekimi lokal anestezi altında 6 ila 8 saat süren bir operasyondur. İlk aşamada saç kökleri doktorlar tarafından toplanır, daha sonra toplanan kökleri yerleştirmek için kanal açılır ve son olarak köklerin tek tek ekim işlemi gerçekleştirilir. Saç ekimi lokal anestezi altında gerçekleştirilir, operasyon sırasında doktor tarafından verilen ilaçlar kullanılır ve hasta kesinlikle ağrı-acı duymaz. Ekim sırasında hastanın konforu üst düzeydedir. Operasyonun birinci bölümünde yatar durumda, ikinci bölümde ise ortopedik bir koltukta oturur durumdadır. Greft sayısı hastanın verici alanına göre 2500 ile 4000 greft arasında değişmektedir. Bu da ortalama 7500-8000 saç kökü anlamına gelmektedir.

Saç ekiminin sonuçları

İyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterir. Genellikle saç ekimi operasyonundan sonra evinize dönebilirsiniz. Saç ekimi işlemi kadar, ekim sonrası bakımı da oldukça önemlidir. Operasyonun ikinci günü ilk yıkamanız hastanede uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Yıkama işlemi sırasında özel şampuan ve losyon kullanılmaktadır. Saç ekimi sonrasında ince kabuklanmalar oluşur. Bu kabuklar, baş derisi her gün yıkandığında baştan kepek gibi dökülerek ortalama 10 gün sonra tamamen kaybolurlar. Hasta, bu dönemde şapka takarak günlük hayatına devam edebilir ve çalışmasında sorun yoktur. Saç ekimi işleminden sonra saçlar ilk üç ay içerisinde çıkmaya başlar. Saç naklinden 9 ay / 1 yıl sonra amaçlanan son görünüme ulaşılır.

Saç ekimi yaptıran kişiler için en önemli şey doğal bir görünüme kavuşmaktır. Bu sonuca ulaşabilmek için işlemi uzman kişiler tarafından yaptırmanız gerektiğini unutmayın. Uzman doktor ve tecrübeli bir ekibin yaptığı operasyonda köklerin alındığı bölgelerde seyrelme olmaz. Ekilen saçlar ömürlüktür ve kesinlikle dökülmez.

Bu işlem için Transmed’i tercih edebilirsiniz. Transmed saç ekiminde sonuçlarının doğal olmasını garanti eder. Transmed, 1994 yılında, İstanbul’da Dr. Melike Külahçı tarafından, ileri teknik saç ve kozmetik cerrahi hizmetlerini sunmak üzere uluslararası bir tıp merkezi olarak kuruldu. Saç nakli ve saç tedavileri alanında dünyayla aynı anda en güncel teknikleri uygulayan Transmed, dünyanın onlarca ülkesinden gelen binlerce hastanın saç sağlığı konusunda ilk tercihi. Transmed Kliniğinde Traşsız Fue, Taze Hücre ile Saç Ekimi, PRP Destekli Saç Ekimi gibi size en uygun yöntemlerden biri ile saç ekimi yaptırabilirsiniz.

Detaylar için tıklayın.

.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler