HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlara dikkat

Hava sıcaklığının, İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlara dikkat

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir, Aydın, Muğla illeri ile Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde, Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla illeri ile Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde, Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli, Güney Ege kıyılarında zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir, Aydın, Muğla illeri ile Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde, Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, kuvvetli yağışla beraber, yüksek kesimlerde bulunan kar erimelerinin neden olabileceği ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İzmir, Aydın ve Muğla illerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, Güney Ege kıyılarında zaman zaman fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden itibaren Mersin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ve Konya çevreleri ile zamanla batı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Düzce ile zamanla Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinde İç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis görülecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(11)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla il geneli aralıklı yağmurlu.(8)

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.(13)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.(17)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(14)

ESKİSEHIR: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde hafif kar yağışlı, zamanla yağmurlu.(4)

TRABZON: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(15)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli.(-1)

MALATYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(10)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (14)(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler