HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağanak yağış İstanbul'da hayatı felç etti!

İstanbul'da şiddetli sağanak, fırtına ve dolu hayatı felç etti. Sağanak sonrası pek çok noktayı su bastı, trafik felç oldu, vatandaşlar yollarda kaldı. Yağış nedeniyle hava ve deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi. Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonları zaman zaman çekmedi, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandı. Avrasya Tüneli geçici olarak kapatıldı. Deniz hatlarındaki bazı vapurlar yağış sırasında denizin ortasında bekledi, yolculara can yelekleri dağıtıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki farklı bölgelerde 20-25 dakika etkili olan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Önce Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur, tüm ilçelerde etkili oldu. İstanbul'a akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur daha sonra doluya dönüştü.

Yer yer yumruk büyüklüğünde yağan dolu araçların ve evlerin camlarını kırdı. Çatılar uçtu. Anadolu yakasında hortum meydana geldi. Yağmur kısa sürede yerini doluya bıraktı. Yumurta büyüklüğündeki dolu bazı yerlerde yumruk büyüklüğüne ulaştı. Fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu, İstanbul'un pek çok bölgesinde ağaçlar devrildi.

2'Sİ AĞIR 10 YARALI

Fırtınada yaralanan yaklaşık 10 kişi Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne tedavi için başvurdu. Yaralılardan iki tanesinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ULAŞIM FELÇ OLDU

Bazı noktalarda diz boyu su birikintisi oluştu. Cep telefonları zaman zaman çekmedi, bazı noktalarda elektrik kesintileri yaşandı. Avrasya Tüneli geçici olarak kapatıldı. Deniz hatlarındaki bazı vapurlar yağış sırasında denizin ortasında bekledi, yolculara can yelekleri dağıtıldı.

İSTANBUL'A NE KADAR YAĞIŞ DÜŞTÜ?

Yağış kent genelinde farklı bölgelerde 20-25 dakikalık sürelerde etkili oldu. Meteoroloji istasyonlarından kaydedilen bilgiye göre, Aksaray'da metrekareye 16 kilogram, AKOM'da metrekareye 23 kilogram, Çavuşbaşı'nda metrekareye 30 kilogram, Yenibosna'da metrekareye 25 kilogram, Merter'de metrekareye 30 kilogram, Bostancı'da da metrekareye 15 kilogram yağış düştü.

FIRTINANIN HIZI 80 KİLOMETREYİ BULDU

Yağışla birlikte lodos yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgar Aksaray'da saatte 80 kilometreye ulaştı. Hava sıcaklıkları da 10 derece kadar azalarak mevsim normallerinin altına indi.

DENİZDE BÜYÜK PANİK

Karaköy-Kadıköy vapuru kayalıklara çarptı. Bandırma'dan yola çıkan Adnan Menderes adlı İDO feribotu da Yenikapı'da iskeleye yanaşırken Orhangazi adlı feribotla çarpıştığı bildirildi.

YILDIRIM YANGINLARA NEDEN OLDU

Şiddetli yağış esnasında dakikada ortalama 25 şimşek, toplamda da 372 şimşek çakarken yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle 2 yangın meydana geldi. Eyüp'teki odun deposu ve plastik deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yine Haydarpaşa Garı'nın kulesine vinç devrilmesi nedeniyle çıkan yangında söndürüldü. Yaralanan bir vatandaş vincin altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

UÇUŞLAR DURDU

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar kısa süreli durdu. Fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından uçuşlar yine normale döndü.

TAKSİM TÜNELİ SULAR ALTINDA

Taksim tüneli sular altında kaldı. Tünel giriş ve çıkışında birçok araç mahsur kalırken büyük panik yaşandı.

MEZARLIK DUVARI ÇÖKTÜ

Şişli Pangaltı'daki Ermeni Mezarlığı'nın duvarı çökmesi sonucunda 2 vatandaş yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

AKSARAY'DA BELEDİYE OTOBÜSÜNDE BÜYÜK PANİK

Aksaray'da bir belediye otobüsü ise sular altında kaldı. Bir anda sulara gömülen otobüsteki yolcular büyük panik yaşadı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

E-5'TE YOĞUN YAĞIŞ

İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağışla birlikte Silivri’de E-5 karayolunu su bastı. Araçlar su basan yolda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı alt geçitler ise tamamen suyla doldu.

Yağışla birlikte alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye, İSKİ, yol bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etti.

Belediye ekipleri su baskınlarıyla 6 bin 388 personel, bin 194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipman ile mücadele ediyor. 153-Beyaz Masa ve 110 itfaiye ile komuta merkezlerine yağışın ilk 5 dakika içerisinde 250 su baskını ihbarı geldi.

Şiddetli yağış nedeniyle metro seferlerinde aksama yaşandı. Tramvay seferlerinde zaman zaman aksamalar meydana geldi. Atatürk Havalimanı'nda inmesi gereken 16 uçak başka meydanlara yönlendirildi.

METROBÜS SEFERLERİ DURDU

İstanbul Uzunçayır'da üst geçidin korkuluğundaki reklam panosu metrobüs yoluna düştü. Metrobüs seferleri uzun süre yapılamadı.

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Avrasya Tüneli İşletmesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, bugün gerçekleşen yoğun yağış ve fırtına sırasında tünel içindeki araçların kötü hava şartlarında dışarı çıkamaması ve Avrasya Tüneli'ne sığınması sebebiyle tünelin Avrupa-Asya yönünde 17 dakika, Asya-Avrupa yönünde ise 11 dakika boyunca geçici olarak kapatıldığı belirtildi.

Avrasya Tüneli'nde şu anda tüm sistemlerin çalıştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Asya Yakası'nda tünel girişine bağlanan D100 Karayolu'nda ise kısmi su birikintisi oluşmuş olup, Asya-Avrupa istikameti tünel girişini engellemektedir. İSKİ ekipleri suyun tahliye edilmesi yönünde çalışmalarına devam etmektedir.

Avrupa Asya yönüne ise D100 Karayolu'ndaki trafik yoğunluğu sebebiyle kısa süreliğine kapatılmıştır. Tüm tedbirler alınıp tünel açıldığı zaman tüm kamuoyuna bilgi tekrar sağlanacaktır.''

BAZI TEKNELER DENİZİN ORTASINDA KALDI

Bazı vapurların da yağış nedeniyle denizin ortasında kaldı. Vapurlarda yolculara da can yeleği dağıtıldı.

KAZANASMAZ'DAN DA UYARI

İBB Trafik Operatörü Murat Kazanasmaz ise köprü altlarında doludan korunan araç sahiplerinin kurtama ekiplerinin ulaşımını etkilediğni belirterek 'Lütfen duyarlı olalım. Trafik akışını etkilemeyelim' uyarısında bulundu.

İSTANBUL İÇİN SAĞANAK UYARISI YAPILMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara uyarıda bulunuldu. Buna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışmalarını tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

EDİRNE'DEN GİRİŞ YAPTI

Günlerdir aşırı sıcakların etkili olduğu Edirne'de, sağanak yağış yurda Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. Balkanlar üzerinden gelen sağanak yağışın etkisine giren kentte 35 derece olan hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece azaldı. Kapıkule Sınır Kapısı ve çevresindeki köylerde etkili olan şiddetli rüzgarın ardından, yaklaşık 10 dakika süren ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı günlük yaşamı kısa süreliğine felç etti. Dolunun etkili olduğu bölgelerde ayçiçek tarlaları hasar gördü. Araçlarda maddi hasara neden alan dolu, bir çok aracın camlarının kırılmasına neden oldu. Şiddetli rüzgar, sağanak ve dolu yağışı kent merkezinde etkili olmadı.

Yaz tatilini ailesiyle Kahramanmaraş'ta geçirmesinin ardından Almanya'ya dönmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen Ali Küpelikılıç, seyir halindeyken otomobil içerisinde dolu yağışına denk geldiklerini söyledi.

Otomobilin camlarının kırıldığını anlatan Küpelikılıç, "Almanya'ya dönmek için yola çıktım, Kapıkule'ye yaklaştığımızda aniden bastıran ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle aracım büyük hasar oluştu. Araç içinde iki kızım korkudan ağladı. Şimdi jandarmaya haber verdim, gelip rapor tutacaklar. İnşallah aracımın zararını kasko karşılayacak" dedi.

SIFIR ARAÇLAR DOLUDAN ZARAR GÖRDÜ

Bursa'dan yüklediği sıfır araçları Bulgaristan'a götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen TIR sürücüsü Abdullah Abdullah, bir anda bastıran dolu yağışının maddi hasara neden olduğunu belirterek, "Sıfır araçlar ceviz büyüklüğünde yağan dolu hasar verdi. Araçların camları kırıldı ve kaportalarında maddi hasar oluştu" ifadelerini kullandı. Avusturya'ya ihraç yükü götürmek için kuyrukta bekleyen diğer TIR sürücüsü Hakan Ersavaş da aracın ön camı ve aynası dolu yağışından kırılarak zarar verdiğini söyledi.

ÇATI BRANDASI YIRTILDI

Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerindeki tesisleri işleten Coşkun Yence, aniden bastıran dolunun işyerine zarar verdiğini kaydederek, "Dolu yağışı işyerimin brandalarını yırttı. Adeta yumurta büyüklüğündeki yağan dolu tesisimize zarar verirken araçların camlarını kırdı. Yaşadığımız felaketi ucuz atlattık" diye konuştu.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki farklı bölgelerde 20-25 dakika etkili olan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kenti akşam saatlerinde etkisi altına alan şiddetli fırtınayla başlayan yağış nedeniyle başta D-100 Karayolu Avrupa Yakası'ndaki bölümü başta olmak üzere tüm bağlantı yolları ve caddelerdeki trafik durma noktasına geldi.

Yağış kent genelinde farklı bölgelerde 20-25 dakikalık sürelerde etkili oldu. Meteoroloji istasyonlarından kaydedilen bilgiye göre, Aksaray'da metrekareye 16 kilogram, AKOM'da metrekareye 23 kilogram, Çavuşbaşı'nda metrekareye 30 kilogram, Yenibosna'da metrekareye 25 kilogram, Merter'de metrekareye 30 kilogram, Bostancı'da da metrekareye 15 kilogram yağış düştü.

Yağışla birlikte lodos yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgar Aksaray'da saatte 80 kilometreye ulaştı. Hava sıcaklıkları da 10 derece kadar azalarak mevsim normallerinin altına indi.

- Yıldırım nedeniyle 2 yangın çıktı

Şiddetli yağış esnasında dakikada ortalama 25 şimşek, toplamda da 372 şimşek çakarken yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle 2 yangın meydana geldi. Eyüp'teki odun deposu ve plastik deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yine Haydarpaşa Garı'nın kulesine vinç devrilmesi nedeniyle çıkan yangında söndürüldü. Yaralanan bir vatandaş vincin altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Şişli Pangaltı'daki Ermeni Mezarlığı'nın duvarı çökmesi sonucunda 2 vatandaş yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

- Ulaşım aksadı

Yağışla birlikte alarma geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye, İSKİ, yol bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler, Zabıta, AFAD ve Karayolları ekipleri su baskını ve göllenmelere müdahale etti.

Belediye ekipleri su baskınlarıyla 6 bin 388 personel, bin 194 araç, 417 motopomp, 786 dalgıç pompası ve ekipman ile mücadele ediyor. 153-Beyaz Masa ve 110 itfaiye ile komuta merkezlerine yağışın ilk 5 dakika içerisinde 250 su baskını ihbarı geldi.

Şiddetli yağış nedeniyle metro seferlerinde aksama yaşandı. Tramvay seferlerinde zaman zaman aksamalar meydana geldi. Atatürk Havalimanı'nda inmesi gereken 16 uçak başka meydanlara yönlendirildi.

İstanbul'da 18 Temmuz'da meydana gelen su baskınında 45 dakikada yaklaşık 50-60 kilogram yağış düşerken, bugün 20 dakikada fırtına ve doluyla birlikte 30-40 kilogram arasında yağış kaydedildi.

Bu arada, Şehir Hatları vapurları, Beylerbeyi ve Beşiktaş iskeleleri bağlantılı seferler hariç tüm seferler yapılıyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler