HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık Bakanlığı: “Ambulansla silah taşındı” fotoğrafları kolaj

Sağlık Bakanlığı, Hatay'da ambulanslar ile Özgür Suriye Ordusu'na silah taşındığı iddialarına ilişkin fotoğrafları TÜBİTAK /BİLGEM'e inceletti.

ANKARA(ANKA) - Yapılan inceleme sonucu söz konusu fotoğrafların kolaj (kes yapıştır) yöntemiyle hazırlandığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı, "Ambulanslarla silah taşınırken fotoğraflar var" ve "Basın Konseyi'nden Hatay'da vahim iddia" başlığı ile yayınlanan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TÜBİTAK /BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) tarafından Sağlık Bakanlığı'na ait ambulanslarla Suriyeli gruplara silah gönderildiği iddialarına delil olarak gösterilen resimler ve çıktıların fotomontaj olup olmadığı konusunda bilimsel bir çalışma yapıldığı ve 5 Haziran 2015'te bir yazı ile kuruma cevap verildiği belirtildi.

BİLGEM'den verilen cevapta, "Bahse konu görüntünün (IMG_1371) üst kısmında yer alan silah /mühimmat görüntü parçalarının, internette çeşitli web sitelerinde yer alan silah /mühimmat görüntü parçalarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan birer kolaj (kes yapıştır) çalışması niteliğinde olduğu" ifadelerine yer verildiğini belirten Bakanlık, "Bu itibarla 'Sağlık Bakanlığına ait ambulansla Özgür Suriye Ordusuna silah taşındığını gösteren fotoğrafların' kolaj çalışması ve sahte olduğu, sahte fotoğraflar kullanılmak suretiyle ortaya atılan iddiaların da gerçek dışı olduğu anlaşılmıştır.

Gerçek dışı iddiaları gündeme getiren Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit hakkında TCK genel hükümlere göre işlem tesis edilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" açıklamasında bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler