HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlığın taşeron işçi kararına tepki geldi

Sağlık Bakanlığı'nın 3 bin ambulans şoförü ihtiyacını taşeron işçilerden karşılama kararı tepki topladı. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci,Bakanlığın taşeron işçi kararına tepki gösterdi.

Bakanlığın taşeron işçi kararına tepki geldi

Acil sağlık hizmetlerinde taşeron işçi sisteminden yararlanılacak. Sağlık Bakanlığı, ambulanslara şoför olarak 3 bin taşeron işçiyi bünyesine dahil etmenin hazırlıklarını yapıyor. Sağlık Bakanlığı'nın bu kararı tepkilere neden oldu. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bakanlığın taşeron işçi konusunda hız kesmeden çalıştığını söyleyerek tepki gösterdi. Ancak Sağlık Bakanlığı şoförlerin taşeron işçi çalıştırması için ihale sürecini başlattı. Alım şartları ve teknik şartname ilan edilerek bu konuda talimat verildi. Kahveci, Sağlık Bakanlığı'nın taşeron işçilere yönelmesini kabul edilemez bulurken, "bu yanlıştan vazgeçmelidir" dedi.

BAKANLIĞIN TAŞERON İŞÇİ ADIMI YANLIŞ

112'lerde bulunan personel eksikliğinin taşeron işçilerle çözülmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Hiç şüphesiz ki 112 acil sağlık hizmetlerinde personel eksikliği vardır. Fakat bu eksikliğinin giderilmesi için getirilecek çözümün Çalışma Bakanı'nın tabiri ile 'çağdaş kölelik' diye tarif edilen taşeron çalıştırma olması kabul edilemez. 112'lerde kadrolu şoför sayısı toplam bin 200'dür. Şoför sayısının 2.5 katı taşeron şoför alınarak çalıştırılmak istenmesi kabul edilemez. Bu ambulanslarda çalışma hayatını alt üst edecek bir durum ortaya çıkaracaktır.” dedi.

TAŞERONLAŞMANIN İLK ADIMI

Bakanlığın taşeron işçilere yönelmesini, bu alanda taşeronlaşmanın ilk adımı olarak gördüğünü belirten Kahveci, “Dün ambulanslar için ihale çıkarılmıştı. Bugün şoförler taşeron oluyor. Yarın bir sonraki adım tümüyle özelleştirme ve kamu çalışanlarının görevlerine son verme olacağı da açıktır. Nitekim memurların iş güvencesini kaldırılmak lazım diye iktidar seslendiriyor. Bu tür alımlarlada bunun önü açılmak, zemin hazırlanmak isteniyor” dedi.

ATANAMAYAN SAĞLIKÇILAR GERÇEĞİ VAR

Binlerce genç sağlık çalışanının atama beklediğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Türkiye’de atanamayan sağlıkçılar gerçeği var. Tıbbi Sekreterlikten mezun arkadaşlar eylemler yapıyor. Daha birçok bölümden genç arkadaş atanmak istiyor. Ortada böyle bir talep, Bakanlığında böyle bir ihtiyacı varken ısrarla taşeron alımı yapılması kabul edilemezdir. Sağlık Hizmetlerinde, personel ihtiyacı için yapılacak iş, KPSS sonuçlarına göre 657 sayılı Devlet Memurluğu güvencesine sahip bir şekilde personel istihdam etmektir.” Türk Sağlık-Sen olarak 13 Martta Güvencesiz ve kuralsız çalıştırmaya datepki olarak iş bırakacaklarını kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci tüm çalışanlara ortak tepki göstermeye ve eyleme katılmaya davet etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler