HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahibinden satılık Bargilya Antik Kenti alıcısını bekliyor

Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Bargilya Antik Kenti'nin bulunduğu arazi sahibinden 25 milyon liradan satılığa çıkartıldı. Sahibinden satılık arazinin içinde Bİzans dönemine ait kalıntılar mevcut.

Sahibinden satılık Bargilya Antik Kenti alıcısını bekliyor

Sahibinden satılık antik kent nasıl olur demeyin. Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan içinde tarihi kalıntıların bulunduğu bir alan sahibi tarafından satılık satılığa çıkartıldı. Sahibinden satılık alanın içerinde M.Ö. 5. yüzyıldan kalma Bargilya Antik Kenti kalıntıları da yer alıyor. 330 dönümlük bu arazi için istenilen fiyat ise 25 milyon lira olarak belirlendi.

Sahibinden satılık alan içerisinde antik kent kalıntıları yer alıyor ancak bugüne kadar hiç bir kazı çalışması yapılmayan antik kentte surlar, tapınağa ait olduğu düşünülen alan, tiyatro, küçük bir stoa kalıntısı, Roma çağından kaldığı sanılan bir hamam kalıntısı ve Bizans döneminden kalma olduğu düşünülen bir nekropol alanı bulunuyor.

Antik kent kalıntılarının bulunduğu arazi birinci derece arkeolojik sit alanı. 5 kardeş arasında pay edilen arazi için 25 milyon lira isteniyor. Arazi sahiplerinden Hüseyin Üçpınar açıklamasında, birinci derecede sit alanı olan arazinin kendilerine babalarından kalma olduğunu söyledi. Araziyi hazine arazisi ile Bodrum Bağla mevkisindeki bir arazi karşılığında takas etmek istediklerini, müracaat dosyalarının bakanlığa gittiğini ama onaylanmadığını belirten Üçpınar, "Araziye 5 kardeş olarak ortağız. Arazi satışını göremeden 2 kardeşimiz vefat etti. 30 yıldır araziyi elden çıkarmak için uğraşıyoruz" dedi.

ARAZİYİ KORUYAMIYORUZ

Hüseyin Üçpınar açıklamasında ayrıca araziyi kaçak kazı yapan kişilerden de koruyamadıklarını ifade etti. Üçpınar konu hakkında şunları söyledi:

"Burada her zaman duramıyoruz, dolayısıyla koruyamıyoruz. Gece gelip kaçak kazı yapıyorlar. Nasıl koruyacağım ben bunu, her zaman kazıyorlar. Almak için çok kişi gelip gidiyor ama bir türlü satamadık. Çivi de çakamıyoruz, burası sırtımızda kambur. Arazide kilise, manastır, agora, anfi tiyatro gibi pek çok tarihi yapı var."

Arazinin satışı için 25 milyon lira istediklerini belirten Üçpınar, araziyi almak isteyen birisinin çıkması durumunda 20 milyon liraya kadar indirime gidebileceklerini de belirtti.

ARAZİ SATILABİLİR AMA İŞLEM YAPILAMAZ

Öte yandan yetkililer, arazinin satılmasında bir sakınca bulunmadığını ama alanda herhangi bir yapılaşma veya bir şey bir işlem yapılmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler