HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahibinden satılık Doğan için 50 bin istedi

Elazığ'ın Maden ilçesinde sahibinden satılığa çıkarılan Doğan için 50 bin lira istendi. Sahibinden satılık aracın fiyatı görenleri şaşırttı. Aracın sahibi otomobilinin orjinal olduğunu ifade etti.

Sahibinden satılık Doğan için 50 bin istedi

Otomobillerde çeşitli kriterler, otomobilin satış değerini arttırıyor. Elazığ'da sahibinden satılığa çıkarılan Doğan marka bir otomobil için tam 50 bin lira isteniyor. Eski sahibinden bir süre önce satın alınan Doğan marka otomobil, yeni sahibinden satışa çıkarıldı ve istenilen ücret 50 bin lira olarak belirlendi. Doğan marka otomobil için bu kadar fazla ücret talep edilmesinin nedeni ise sahibinden satılık otomobilin hala fabrikadan çıktığı halde olması... Pek çok kişiden yüksek fiyatta teklifler alan aracın sahibi, bu kez kendi ilanında 50 bin lira istiyor...

HENÜZ 9 BİN 103 KİLOMETREDE

Elazığ'ın Maden ilçesinde fotoğrafçılıkla uğraşan İlker Çağıran adlı bir vatandaş çocukluğundan bu yana otomobillere oldukça düşkün. 5 ay önce İzmir'de sahibinden 2002 model Doğan marka otomobil satın alan Çağıran, orjinal halde olan arabasını satılığa çıkardı. İzmir'den Elazığ'ın Maden ilçesine aracını getiren Çağıran, bunun ardından pek çok teklif aldığını belirtiyor. Henüz kilometresi 9 bin 103'te olan ve fabrikadan çıktığı lastikleri dahi üzerinde olan aracı gören pek çok kişi satın almak istedi. Zaman içerisinde aracına sosyal medyadan 40 bin lira ücret teklif edilmesinin ardından Çağıran, arabasını sahibinden satılık olarak 50 bin liraya internete koydu. Şimdi sahibinden satılık bu araba alıcısını bekliyor.

İLK SAHİBİNDEN SATIN ALDIM

Küçük yaşta benzer otomobillere ilgi ve alaka duyduğu için resimlerini çizdiğini belirten İlker Çağıran, ”Zaman geçtikte bu tür araçların da üretimi durunca iyice ilgim arttı. Ben de bu aracı bularak ilk sahibinden satın aldım. İlk sahibi 12 yıl boyunca garajda bekletmiş. Ben de bu aracı alıp getirerek garajımıza koydum” dedi.
Kendisinin aracı ilk başlarda satmayı düşünmediğini dile getiren Çağıran, ”Arkadaş çevrem ve sosyal medyadan bende böyle bir aracın olduğunu görünce satmam için talepte bulundular. Satmayı düşünmediğimi söylememe rağmen 40 bin liraya kadar fiyat teklifinde bulundular. Ben de bu durumu görünce 2. el araç satış sitesine fotoğraflarını koyduğum aracımı 50 bin liradan satışa çıkardım” şeklinde konuştu.

DEĞERİNİ BULURSA SATARIM

Alıcıların otomobiline en son 40 bin lira verdiklerini anlatan Çağıran, ”Aracı şuanda satmayı düşünmüyorum ama değerini bilecek biri gelirse öyle satarım. Aracım şuan 9 bin 100 kilometrede. Araç tamamen orijinal. 12-13 yıl önce fabrikadan çıkartılırken takılan lastikleri üzerinde, kesinlikle boyası, çiziği olmayan bir araç. En önemlisi de üretimin en son modeli olan bir araç” diye konuştu.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler