HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahibinden hurda miras kaldı, mirasçıya servet kazandırdı

Fransa'da sahibinden miras bırakılan hurda otomobiller servet değerinde çıktı. Sahibinden satışa çıkarılan ve Paris'te fuarda sergilenen otomobillere özellikle koleksiyonerler ilgi gösterdi.

Sahibinden hurda miras kaldı, mirasçıya servet kazandırdı

Sahibinden miras kalan hurda araçlar mirasçıları adeta paraya boğdu. Fransa'nın batısında yer alan Eşire adlı köyde bir şato sahibinden miras bırakıldı. Bir işadamı tarafından yaklaşık yarım yüzyıl önce bir müze oluşturmak için biriktirilen araçlar zaman içerisinde hurda haline geldi.Sahibinden miras bırakılan şatonun mirasçıları önce ellerinde bir hazine olduğunun farkına varmasa da, daha sonra bu araçların kıymetinin farkına vardılar. Konu hakkında otomobil uzmanlarından görüş alan mirasçılar bu 'hazine'yi değerlendirmek için harekete geçti.

Sahibinden miras bırakılan bu araçlar uzunca bir süre gözlerden uzak kaldı ve çürümeye terk edildi. Ancak mirasçıların fark etmesinin ardından bu otomobilleruykudan uyandılar. Birbirinden değeli 59 klasik otomobil Fransa'nın başkenti Paris'deki otomobil fuarında ziyaret edenleri kendinden geçirdi. Koleksiyonerler ve otomobil meraklıları için bir rüya olarak niteleniyor.

Müzayede için Avusuturalya'dan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya'dan bir ok otomobil meraklısı ön kayıt yaptırdı. Koleksiyonunun yüzyılın buluşu olup olmadığı halen tartışılıyor. Araçlar rekor fiyatlara alıcı buldu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler