HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahibinden satılık Ayam Cemani tavuğuna yoğun ilgi gösterildi

Sahibinden Ayam Cemani türü tavuk Bursa'da bir mezatta satışa çıkarıldı. 17 bin TL fiyat belirlenen sahibinden satılık Ayam Cemani türü tavuğuna, meraklıları yoğun ilgi gösterdi.

Sahibinden satılık Ayam Cemani tavuğuna yoğun ilgi gösterildi

Hindistan menşeli olan ve Türkiye'de oldukça az miktarda bulunan Ayam Cemani türü tavuklar sahibinden satışa çıkarıldı. Ayam Cemani türü özellikle süs tavukculuğuyla ilgilenenlerin büyük ilgisini çekiyor. Öyle ki sahibinden satışa çıkarılan Ayam Cemani cinsi tavuklar için fiyat 17 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bunun yanı sıra Malezya menşeli Serema cinsi tavuklarda da durum pek farklı değil. Tıpkı Ayam Cemani türü gibi Serema cinsi tavuklar da sahibinden satılığa çıkarıldı ve tavuk koleksiyonerleri bu türlere yoğun ilgi gösterdi. Sahibinden satılık otomobil fiyatına satılan Ayam Cemani ve Serema türüne Bursa Süs Tavukları Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği'nin yaptığı mezatta ilgi büyük oldu.

Hindistan'da kutsal kabul edilen hayvanlardan olan Ayam Cemani türü tavuğun, Hindistan'da ülke dışına çıkarılması yasak. Öte yandan Malezya Serema cinsi tavuklar ise duruş şekilleriyle bir hayli dikkat çekiyorlar. Otomobil fiyatlarıyla yarışır durumda olan Ayam Cemani türü tavuklar hakkında Bursa Süs Tavukları Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Ömer Çakal açıklamalarda bulundu. Çakal açıklamasında, "Ayam Cemani tavuğu piyasada en yüksek fiyatlara satılan tavuklardan. Bu ırk Hindistan menşeli bir cins. Bu hayvanın ibiği, ağzının içi, eti, tüyü ve her yeri siyah. Bu ırk Hindistan'ın kutsal hayvanı. Az ürüyor ve Hindistan'dan çıkışı yasak. Bu ırk çok zor şartlarda Hindistan'dan dışarı çıkmış. Ayam Cemani tavuğu ve horozunun çifti 15 bin liraya alıcı buluyor. Bu hayvanın en büyük özelliği her yerinin siyah olması. Sadece kanı kırmızı. Ayam Cemani tavuğu ve horozunun sayısı Türkiye'de 50'liyi geçmez. Biz süs tavuğu koleksiyonculuğu yapıyoruz. Bizim için hayvanın görünümü önemli. Biz pul koleksiyonu gibi süs tavuğu koleksiyonu yapıyoruz" dedi.

Çakal Serema türü tavuk hakkında ise, "Ağırlı 200 ile 300 gram arasında değişiyor. Bu hayvan normal tavuk gibi durmaz, penguen gibi durmaya çalışır. Duruşu paya yapıyor. Bizde bulunan Malezya Serema tavuğunun yurt dışı fiyatı 17 bin lira" diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler