HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahil Güvenlik Astsubay alımı başvuru işlemleri bugün sona eriyor

Sahil Güvenlik Astsubay alımı başvurusu yapacaklar dikkat; başvurular bugün sona eriyor. Sahil Güvenlik Astsubay alımı başvuru şartları ve merak edilen bilgiler haberimizde yer almaktadır.

Sahil Güvenlik Astsubay alımı başvuru işlemleri bugün sona eriyor

Sahil Güvenlik astsubay alımı yapacağını resmi internet sitesinden duyurdu. İş arayışında olanlar bu ilanın yayımlanmasının ardından harekete geçti. Türkiye'nin bütün sahillerinde, iç sularında ve ulusal ile uluslararası hukuk kurallarında egemenlik ve denetim altında bulunan deniz alanlarında faaliyet gösteren Sahil Güvenlik, asayişi ve emniyeti sağlamak, halkın can ve mal güvenliğini, kamu düzenini korumak, adli kolluk görevlerini yapmak gibi görevlerini yerine getirir. Bazı vatandaşlarımız Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde çalışmak istemektedir. Bu alanda kariyer hedefleyen, ilerlemek isteyenler yayımlanan ilanla Sahil Güvenlik personel alımı şartlarını araştırmaya başladılar. Bu süreçte Sahil Güvenlik astsubay alımı ile kalmayacak. Astsubay, subay, uzman erbaş olmak üzere Sahil Güvenlik personel alımı yapacak. Sahil Güvenlik astsubay alımı detaylarını, Sahil Güvenlik personel alımı şartlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

SAHİL GÜVENLİK PERSONEL ALIMI YAPACAK

Sahil Güvenlik Komutanlığı personel alımı yapacağını resmi internet sitesinden duyurdu. Bu ilana göre; toplamda 790 personel Sahil Güvenlik bünyesine alınacak. Bunun içerisinde 105 astsubay yer alıyor. Sahil Güvenlik personel alımı kapsamında; 50 subay, 105 astsubay, 635 uzman erbaş alınacak.

SAHİL GÜVENLİK ASTSUBAY ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sahil Güvenlik personel alımı için başvuru tarihleri merak ediliyor. Yayımlanan ilana göre 17 Ekim Pazartesi günü başvuru işlemleri başladı ve Ekim ayının son gününe kadar devam edecek. 31 Ekim Pazartesi günü saat 15.00'te tamamlanacak başvuru süresi, bu tarihten sonra uzatılmayacak.

SAHİL GÜVENLİK SUBAY ALIMI ŞARTLARI

Sahil Güvenlik astsubay alımı için başvuru yapacakların lisans mezunu olmaları gerekiyor. Bu kapsamda yerleştirilecek Sahil Güvenlik Güverte için adayların Güverte ve Deniz Ulaştırma Mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Sahil Güvenlik Makine için; Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olmak gerekli. Yine Mühendislik için ise Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Kontrol Otomasyon Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

SAHİL GÜVENLİK ASTSUBAY ALIMI ŞARTLARI

Sahil Güvenlik subay alımına başvuru yapacakların asgari önlisans mezunu olmaları gerekmektedir. Güverte ve Makine için adayların Denizcilik Anadolu Meslek Liseleri, Denizcilik Meslek Liseleri, Denizcilik Anadolu Teknik Meslek Liseleri gibi Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından uygunluğu onaylanan eğitim kurumlarında eğitim görmek gerekmektedir. İdari için Adalet, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarından mezun olmak, Uçak Bakım için Uçak Teknolojisi programından mezun olmak, Bilgi Teknolojileri için ise Bilgisayar Teknolojisi veya Bilgisayar Programcılığı programlarından mezun olmak gerekmektedir.

SAHİL GÜVENLİK UZMAN ERBAŞ ALIMI

Sahil Güvenlik personel alımı kapsamında uzman erbaş alımı da yapacak. Bu kapsamda alınacak personeller; topçu, elektrikçi, ikmal, şöför, serdümen, motorcu, kurbağa adam, muhafız olarak görev yapacaklar.

Sahil Güvenlik Personel Alımı Kılavuzu ve Başvurusu İçin Tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler