HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şahinbey’den israfa önlem

Şahinbey Belediyesi, ekmek israfını önlemek amacıyla "Bayat Ekmekle, Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri" kitabını vatandaşlara dağıtmaya devam ediyor.Şahinbey Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında bayatlayan ekmeklerin çöpe atılması yerine değerlendirebilmek adına bayat ekmeklerden yemek ve tatlı tarifinin yazılı olduğu kitap AVM’lerde, mahallelerde ve parklarda kurulan stantlarda dağıtılmaya devam ediyor.

Şahinbey Belediyesi, ekmek israfını önlemek amacıyla "Bayat Ekmekle, Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri" kitabını vatandaşlara dağıtmaya devam ediyor.
Şahinbey Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında bayatlayan ekmeklerin çöpe atılması yerine değerlendirebilmek adına bayat ekmeklerden yemek ve tatlı tarifinin yazılı olduğu kitap AVM’lerde, mahallelerde ve parklarda kurulan stantlarda dağıtılmaya devam ediyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, israfın önüne geçmek için önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak sosyal duyarlılık anlamında Bayat Ekmekler Sofraya Projemizle temel gıda maddemiz olan ekmeğin israf olmaması için farkındalık oluşturmak adına içinde yemek ve tatlı tariflerinin yer aldığı ‘’Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri’’ adlı kitabını hazırlayarak bütün vatandaşlarımıza dağıtmaktayız. Ayet-i Kerimede ‘Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz’ buyruluyor. Bu konuda hassas davranarak ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışıyla bayat ekmeği tekrar sofralarımıza kazandırmak için çalışıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak projemizde; ekmeğin ihtiyaç duyulduğu kadar alınması, sağlıklı muhafaza edilmesi, bayatlamayı önleyici tedbirlerin alınması, bayatlayan ekmeklerin yemeklerde, tatlılarda ve salatalarda kullanılarak yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi hususlarında bilgilendirmeyi ve toplumsal farkındalığı arttırmayı amaçlamaktayız.
Proje kapsamında ilimizin büyük AVM’lerinde standımızı kurarak ’Bayat Ekmekler Sofraya’ adlı kitabımızı standımıza gelen bütün vatandaşlarımıza hediye etmekteyiz. Bugüne kadar 46 bin kitabın dağıtımını yapmış bulunmaktayız” dedi.

Yerel Seçim 2024

Şahinbey’den israfa önlem

En Çok Aranan Haberler