HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahur ve iftar saatlerini Mynet Ramazan sayfasından öğrenebilirsiniz

2015 yılı sahur saatlerini Mynet Ramazan sayfasından öğrenebilirsiniz. Sahur saatleri, iftar saatlerinin yanı sıra Ramazan ayı ile ilgili pek çok bilgi Mynet Ramazan sayfasında yer almaktadır.

Sahur ve iftar saatlerini Mynet Ramazan sayfasından öğrenebilirsiniz

Sahur saatleri ve iftar saatleri, Ramazan ayının başlamasıyla merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar il il iftar saatleri ve sahur saatleri ne zaman sorularına yanıt aramaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı imsakiyeyi yayımladı ve imsakiyeyle birlikte iftar saatleri ve sahur saatleri de belirlenmiş oldu. Böylece vatandaşların merak ettikleri sorular da yanıtlanmış oldu. Mynet.com olarak iftar saatleri ve sahur saatleri hakkında merak edilenleri sizlerle paylaştık. İşte detaylar...

Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Ramazan ayında oruç tutmak Müslümanlara farz kılınmıştır. Oruç tutan kimselerin, bu ibadeti yerine getirirken yemek-içmek gibi eylemlerden uzak durmaları gerekir. Ayrıca yalnızca yemek-içmek değil, nefsi de bu dönemde kontrol altına almak gereklidir. Bu nedenle oruç tutmak nefsin terbiyesinde oldukça büyük öneme sahiptir. Ramazan ayında oruçlu geçirilen günün sonunda akşam ezanı okunduktan sonra iftar yapılır. Oruç tutacak kimseler iftarın ardından sahur vaktini tamamlayana kadar yeme-içme eylemini gerçekleştirebilirler.

Oruç ile ilgili Bakara Suresi'nde şu ayetler yer almaktadır:

183. Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.

184. Sayılı günlerde olmak üzere. Sizden her kim hasta yahut yolcu olursa diğer günlerde kaza eder. Oruç tutmaya güçleri yetmeyenlere bir fakir doyumu kadar fidye gerekir. Bununla beraber kim gönüllü olarak hayır yaparsa, bu kendisi için daha iyidir. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

185. Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. .......

187. Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. .......... Sabahın beyaz ipliği, siyah ipliğinden ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zamanlarda kadınlarla birleşmeyin.....(Bakara Suresi)

İSTANBUL İFTAR SAATLERİ VE SAHUR SAATLERİ 2015


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler