HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sakarya'dan Belçika'ya minare ihracı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde yapılan minare, Belçika'ya gönderildi.

Sakarya'dan Belçika'ya minare ihracı

Bazı Avrupa ülkelerinde minare tartışmaları sürerken, Erenler Modern Sanayi Çarşısı'nda bulunan ve metal minare imalatı yapan bir firma, Belçika'nın Houltelen kentinde bulunan Yeşil Cami için minare gönderdi. 2 parça halinde TIR kasasına yüklenen, yaklaşık 23 metre uzunluğundaki minarenin 10 bin euroya yapıldığı belirtildi.

Avrupa'da İşviçre'deki minare yasağı tartışılırken, Sakaryalı minare ustası Erkan Aktürk, Belçika'daki bir Türk camii için talep üzerine minare yaptı. Modern Sanayi'deki atölyede bir aylık bir çalışma sonucu tamamlanan 23 metre uzunluğundaki minare, Belçika'nın Houthelen kentindeki Yeşil Cami'ye monte edilmek üzere TIR'a yüklenerek gönderildi.

Baba mesleği olan minare ustalığını devam ettiren Erkan Aktürk, yıllardır Türkiye'nin dört bir yanındaki camiler için minare yaptığını belirterek, "Bulgaristan başta olmak üzere bazı yabancı ülkelerdeki camilere daha önce de minare yapmıştım. Ancak bu kez aracı olmadan, kendi şirketimizin adıyla ilk ihracatımızı yapıyoruz. Minare yasağının tartışıldığı bu dönemde Avrupa'daki ülkelerde Adapazarı'nda yaptığımız minarelerin monte edilecek olması gurur verici" dedi.

Babasının demir konstrüksiyondan minare yapan ilk usta olduğunu belirten Aktürk, kendisinin buna ek olarak, patentini de aldığı giydirme cephe minare yaptığını ve Belçika'ya gönderilen minarede de bu sistemin kullanıldığını kaydetti. Aktürk, Avrupa'dan çok sayıda minare siparişi geldiğini ancak, İsviçre'deki referandumun ardından projelerin askıya alındığını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler