HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samanyolu ve bazı kanallar TURKSAT'tan çıkarıldı

Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV TURKSAT platformlarından kaldırıldı.

Samanyolu ve bazı kanallar TURKSAT'tan çıkarıldı

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk ve Yumurcak TV TURKSAT platformlarından (Teledünya, Kablo TV) kaldırıldı.

Söz konusu kanallar geçen hafta Digiturk platformundan da kaldırılmıştı. Bakanlık yetkileri Turksat’ın ticari bir kurum olduğunu kanalların platformlardan kaldırılma kararının da ticari gerekçelerle alındığını belirttiler.

CHP, DİJİTÜRK ABONELİĞİNİ SONLANDIRMA KARARI ALMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine geçtiğimiz hafta CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Cumhuriyet Halk Partisi'nin Digitürk Aboneliğini kapatma sürecini başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Digiturk'ün bazı TV kanallarını platformdan çıkarmasına ilişkin, "Digiturk'ün aldığı kararı gözden geçirmesi gerekir. Yapmadığı takdirde sadece bizim parti değil, bu ülkede demokrasi isteyen her yurttaşın Digiturk aboneliğinden çıkması lazım, bu kadar açık, net" dedi.

Digiturk'ün savcılığın kararını dikkate almaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Umarım Digiturk çıkardığı 7 kanalı tekrar yayına koyar, doğrusu budur. Yapmadığı takdirde Digiturk bunun faturasını ağır öder. Nasıl mahkeme kararı olmadan 7 kanalın izlemesine yasak getirebilir. Böyle bir yetkisi yok. Savcı istedi diye olur mu? Mahkemeden karar alırlar, gereği yapılır mahkeme karar vermeden savcılığın iradesiyle 7 kanalı kapatırsanız bu ülkede demokrasi yok anlamına gelir. Dünyaya hesap veremeyiz. Digiturk'ün aldığı kararı gözden geçirmesi gerekir. Yapmadığı takdirde sadece bizim parti değil, bu ülkede demokrasi isteyen her yurttaşın Digiturk aboneliğinden çıkması lazım, bu kadar açık net."

Sosyal medyada karara ilişkin tepkiler şöyle:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler