HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şampiyonlar Ligi 6. hafta maç programı: Gruptaki son maçlar ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Şampiyonlar Ligi'nde grup karşılaşmaları, bugün ve yarın akşam oynanacak maçlar ile sona eriyor. Ülkemizi temsil eden Beşiktaş, lider olarak çıkmayı gruptaki son maçını Alman Leipzig ile deplasmanda yapacak. Salı ve Çarşamba günü oynanacak maçlar ile son 16'ya kalacak sekiz takım daha belli olacak. Peki Şampiyonlar Ligi'nde bu hafta hangi takımlar karşı karşıya gelecek? Maçlar ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Şampiyonlar Ligi puan durumu, 6. hafta maç programı...

Şampiyonlar Ligi 6. hafta maç programı: Gruptaki son maçlar ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının son maçları, bugün ve 6 Aralık Çarşamba günü oynanacak. Barcelona, Bayern Münih, Beşiktaş, Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid ve Tottenham'dan sonra son 16 turuna yükselen takımlar, 6. karşılaşmaların ardından belli olacak. Beşiktaş, liderliği garantilediği G grubunun 6. haftasında, çarşamba günü Leipzig ile deplasmanda karşılaşacak.

Şampiyonlar Ligi A grubunda lider Manchester United'ın 12 puanı var. Onu 9'ar puanla Basel ve CSKA Moskova takip ediyor. Bu grupta son maçlar bugün akşam oynanacak. ManU, CSKA ile İngiltere'de karşılaşırken Basel, Benfica deplasmanına gidecek. Her iki maç berabere biterse Manchester United, lider olarak gruptan çıkacak. Bu durumda puanları eşit olan Basel ile CSKA Moskova arasındaki oynanan maçlara bakılırsa İsviçre takımı ikinci olarak tur atlayacak. Basel, Benfica'yı yener ve CSKA Moskova'da İngiltere'de galip gelirse gruptan lider olarak yine ManU çıkarken 2. sırada Basel yer alıyor.

B grubunda PSG 15 puanla, Bayern Münih 12 puanla grubu birinci ve ikinci sırada bitirmeyi garantilediler. Son maçta Bayern Münih, PSG'yi konuk edecek. Ve grubu birinci sırada bitirmek için Fransız takımını 4 farklı olarak yenmesi gerekece. Çünkü ilk maçta PSG'ye 3-0 kaybettiler.

C grubunda Chelsea gruptan çıkmayı garantiledi. 10 puanlı Chelsea'yi 8 puanla Roma ve 6 puanla Atletico Madrid takip ediyor. Son haftada Roma, Karabağ ile İtalya'da karşılaşacak. Atletico Madrid ise Chelsea'ye konuk olacak. Atletico Madrid'in gruptan çıkabilmesi için Chelsea'yi yenmesi ve Roma'nın kaybetmesi yada berabere kalması gerekiyor. Puanları eşitlenen grupta Atletico Madrid, iki takım arasında maçlardaki üstünlüğü ile geçecek ve grubu 2. sırada bitirecek.

D grubunda Barcelona, 11 puanla gruptan çıkması kesinleşti. Onu 8 puanlı Juventus ile 7 puanlı Sporting Lizbon takip ediyor. Sporting Lizbon, son maçta Barcelona deplasmanına gidiyor. Bu maçtan galip olarak çıkması ve Juventus'un yenilmesi veya berabere kalması gerekiyor. Bu durumda 10 puana ulaşan Sporting Lizbon, Barcelona'nın arkasında 2. sırada bitirecek.

E grubunda son maçlar, gruptan çıkanları belirleyecek. Grupta Liverpool 9 puanla lider. Onu 8 puanla Sevilla, 9 puanla Spartak Moskova takip ediyor. Çarşamba akşamı oynanacak son hafta maçlarında Liverpool, Spartak Moskova'yı konuk edecek. Sevilla ise Maribor deplasmanına gidiyor. Spartak Moskova'nın gruptan çıkabilmesi Liverpool'u yenmesinden geçiyor. Yendiği taktirde iki takım aynı puana gelecek. Fakat iki takım arasındaki maçlara bakıldığı zaman Spartak Moskova turu geçen takım olacak.

F grubunda Manchester City 15 puanla grubu lider olarak bitirmeyi garantiledi. İkinci sırada Shakhtar Donetsk 9 puanda, 3. sırada Napoli 6 puanda yer alıyor. Son maçlara bakılınca Shakhtar Donetsk, Manchester City'yi konuk ediyor, Napoli Feyenoord deplasmanına konuk olacak. Napoli'nin çıkabilmesi için deplasmanda kazanması ve Shakhtar'ın yenilmesi gerekiyor. Böylece iki takımın puanları eşitlenmiş olacak ve ikili averaja göre İtalyan takımı turu geçen takım olacak. Shakhtar Donetsk'e ise beraberlik dahi yetiyor. Bu durumda 10 puana çıkacak ve turu geçmiş olacak.

G grubunda temsilcimiz Beşiktaş, 11 puanla gruptan lider çıkmayı garantiledi. Onu 7'şer puanla Porto ile Leipzig takip ediyor. Son maçta Leipzig Beşiktaş'ı konuk ederken Porto, Monaco ile evinde karşılaşacak. Porto ile Leipzig'in aynı puanla grubu bitirmeleri halinde ikili averaj ile Porto turu geçen takım olacak. Leipzig, Beşiktaş'ı yenmesi halinde Porto'nun berabere kalması veya yenilmesi gerekiyor. Porto yenilir, Leipsig berabere kalırsa turu Alman ekipi geçecek.

Şampiyonlar Ligi'nde son grup yani H grubunda Tottenham 13 puanla lider ve Real Madrid 10 puanla ikinci sırada yer alıyor. Bu iki takım grubu geçmeyi başardılar. Son maçlarda ise Tottenham, APOEL'İ konuk ediyor iken Real Madrid, evinde Borussia Dortmund ile karşılaşacak. Real Madrid ile Tottenham arasındaki maçlara bakıldığı zaman İngiliz ekibin üstünlüğü gözüküyor ki son maçların sonuçları grup birinciliği ve ikinciliğini değiştirmeyecek demektir.

Şampiyonlar Ligi'nde tamamı TSİ 22.45'te başlayacak 6. hafta maçlarının programı şöyle:

5 Aralık Salı

Manchester United (İngiltere) - CSKA Moskova (Rusya) Tivibu Spor

Benfica (Portekiz) - Basel (İsviçre)

Celtic (İskoçya) - Anderlecht (Belçika)

Bayern Münih (Almanya) - Paris Saint-Germain (Fransa) TRT 1

Roma (İtalya) - Karabağ (Azerbaycan)

Chelsea (İngiltere) - Atletico Madrid (İspanya) Tivibu Spor

Olympiakos (Yunanistan) - Juventus (İtalya)

Barcelona (İspanya) - Sporting Lizbon (Portekiz) Tivibu Spor

6 Aralık Çarşamba

Liverpool (İngiltere) - Spartak Moskova (Rusya)

Maribor (Slovenya) - Sevilla (İspanya)

Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Manchester City (İngiltere) Tivibu Spor

Feyenoord (Hollanda) - Napoli (İtalya) Tivibu Spor

Porto (Portekiz) - Monaco (Fransa)

Leipzig (Almanya) - Beşiktaş Tivibu Spor

Tottenham (İngiltere) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi)

Real Madrid (İspanya) - Borussia Dortmund (Almanya) Tivibu Spor

ŞAMPİYONLAR LİGİ PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler