HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsun’da kızlı erkekli dans krizi

Samsun Anadolu Lisesi'nin kuruluş yıldönümü gösterisi için hazırladıkları kızlı- erkekli dans gösterisinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildiği iddiası tepkiye neden oldu.

Samsun’da kızlı erkekli dans krizi

Samsun Anadolu Lisesi'nin kuruluş yıldönümü gösterisi için hazırladıkları kızlı- erkekli dans gösterisinin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildiği iddiası öğrencilerin tepkisine neden oldu. Eylem yapmaya hazırlanan öğrenciler, dans gösterilerinin iptal olmadığını öğrenince sevinç yaşadı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, iptalin söz konusu olmadığını söyledi.

Samsun Anadolu Lisesi tarafından okulun kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında öğrenciler, çeşitli gösterilerin yer aldığı program hazırladı. 8 Aralık'ta yapılacak program için okul idaresi tarafından İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bilgi verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul idaresinin telefonla aranarak, programda bulunan kızlı - erkekli dans gösterisinin çıkarılmasının istendiği iddia edildi. Bunun üzerine okul idaresi tarafından öğrencilerin 'salsa ve rock and roll' gibi dans gösterisi iptal edildi.

EYLEME HAZIRLANIRKEN HABER GELDİ

Bunu öğrenen öğrenciler büyük şok yaşadı. Öğrenciler bugün okul çıkışında bir araya gelerek eylem yapmak istedi. Öğrencilere okulun eski mezunları da destek verdi. Okul çevresinde güvenlik önlemi alan polis, öğrencileri toplu halde slogan atarak yürüyüş yapmaması konusunda uyardı. Görüşmeler sürerken İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden dans gösterisinin yapılacağı konusunda öğrencilere bilgi geldi. Bunun üzerine yürüyüşten vazgeçildi. Ancak daha sonra yaklaşık 100 kişilik öğrenci grubu, toplu halde okuldan çıkış yapıp yürümeye başladı. Bunun üzerine çevik kuvvet polisleri yürüdükleri yol üzerine barikat kurdu. Polis daha sonra dershaneye gittiklerini söyleyen öğrenci grubunun geçişine izin verdi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan grup dağıldı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: BÖYLE BİR ŞEY NEREDEN ÇIKTI ANLAMADIM

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya ise, etkinliklerdeki dans gösterilerinin iptalininin söz konusu olmadığını dile getirerek şunları söyledi:

"Program bizim elimize dün geldi. Programın bize daha erken ulaşması lazımdı. Biz de inceleyip kaymakam beyi davet edecektik. Programın içeriği de yoktu. Okul müdürü ile görüştük. Bugün içerdiğini bize bildirdi. Biz de onayladık. İptal diye birşey söz konusu değil. Önceden dans gösterisinin de iptal edilmesi söz konusu değildi. Böyle bir şey nereden çıktı anlamadım. İddialar doğru değil."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler