HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsung Note 8 tanıtıldı! İşte yeni Samsung Note 8'in özellikleri, Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi

Samsung Note 8 dün akşam tanıtıldı. Samsung'un yeni amiral gemisi Note 8, Galaxy S8 ve S8 Plus'un sonsuz ekran (Çerçevesiz ekran) özelliğini biraz daha büyüterek ortaya çıktı. Galaxy Note 8, çift arka kamerasındaki bir özellik ile dünyada ilk olmayı başardı. Peki Note 8 hangi özellikler ile gelecek? Androidin hangi sürümü yüklü olacak? S-Pen'e yeni özellikler geldi mi? İşte Samsung Note 8'in tüm özellikleri, Türkiye satış fiyatı ile Türkiye satış tarihi...

Samsung Note 8 tanıtıldı! İşte yeni Samsung Note 8'in özellikleri, Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi

Samsung Note 8, dün akşam yapılan lansman ile kullanıcıların beğenisine sunuldu. Galaxy S8 serisi ile başlattığı sonsuz ekran teknolojisini sürdüren Note 8, ekran boyutu ile Note serisinin en büyük ekranlı telefonu oldu. Aynı zamanda Samsung Note 8, arka taraftaki çift kamerasında kullandığı yeni özelliği ile dünyada ilk olmayı başardı. Android'in en yeni sürümü ile kutusunda çıkacak olan Galaxy Note 8, S-Pen'e ise yeni özellikler ekledi. Note 7 faciasını unutturmak isteyen Samsung, Note 8 satışından bir hayli umutlu. Peki Samsung Note 8'in özellikleri nelerdir? Türkiye satış fiyatı ne olacak? Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? İşte detaylar...

SAMSUNG NOTE 8 ÖZELLİKLERİ

Samsung Note 8, aylar öncesinde konuşuluyordu. Ve tahmin edilen birçok özelliği doğrulanmış oldu. Samsung Note 8, Snapdragon 835 işlemci kullanıyor. Fakat Türkiye'deki versiyonlarında bu Exynos 8895 işlemci olarak gelecek. Samsung Note 8'de 6 GB RAM ve 63 GB dahili hafızaya yer verilmiş.

EKRAN

Samsung Note 8'in ekran boyutu, şu ana kadar çıkardığı Note serisi içinde en büyük olanı. 6,3' boyutunda cihazın yüzde 82,98 gibi ekran/çerçeve oranına var. Ekran çözünürlüğü ise QHD+ olarak gösteriliyor.

KAMERA

Samsung Note 8 tanıtımına damga vuran özellik ise arka tarafta kullandığı çift kamera ile oldu. Samsung Note 8, arka tarafta yer alan her iki kamerasında da OIS özelliği ile dünyada ilk olmayı başardı. 12 megapiksel çözünürlüğündeki çift kameralardan bir tanesi f/1.7 fiyafram açıklığı ile geniş açılı iken diğeri f/2.4 diyafram açıklığı ile tele foto lense sahip. Dual pixel teknolojisini kullanan Note 8'in arka kamerasında 2 kat optik zoom, 10 kat dijital zoom var.

Aynı zamanda kamerada iki yeni özellik göze çarpıyor. Live Stickers ve Live Focus. Bunlardan ilki Live Stickers ile fotoğraf çekimi sırasında efekt uygulayabiliyor, çeşitli maskeler deneyebiliyorsunuz.

Diğerinde ise Live Focus özelliği ile fotoğraf çekimi sırasında bokeh efektin nasıl durduğunu görebiliyor, çektikten sonra sonra fotoğrafın dar açılı ve geniş açılı seçimi yapabiliyorsunuz.

İŞLEMCİ

Galaxy Note 8 Türkiye versiyonunda işlemci olarak Samsung'un ilk defa Galaxy S8 serisinde kullandığı, 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Exynos 8895 yer alıyor. Note 8'deki bu işlemci, 1.7 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A53 ve 2.5 GHz hızında çalışan dört adet Exynos M2 işlemci çekirdeğine sahip. Böylece performansı üst düzeye çıkarken güç tüketiminde cimri davranıyor.

Samsung Note 8'in yeni nesil görüntü sinyal işlemcisi sayesinde kameradan gelen görüntüleri oldukça hızlı bir şekilde işleyen ve LPDDR4x bellek teknolosini kullanan Exynos 8895'de, ARM'ın en yeni nesil grafik birimi olan Mali-G71 yer alıyor.

HAFIZA

Samsung Note 8'de 6 GB RAM yer alacak. Dahili depolama miktarı ise 65/128/256 GB olarak değişecek fakat Türkiye'de sadece 64 GB'lık versiyonu satılacak.

İŞLETİM SİSTEMİ

Samsung Note 8, kutusunda çıktığı vakit üzerinde Android 7.1.1 versiyonu olacak. Google'ın yeni duyurduğu Android Oreo yeni 8.0 ise güncellemesini ise Note 8'in kısa zamanda yükleneceği söyleniyor.

TÜRKİYE FİYATI VE SATIŞ TARİHİ

Gece Siyahı, Orkide Grisi ve Altın Sarısı renkleri ile 18 Eylül'den itibaren raflarda yerini alacak olan Galaxy Note 8 için 4999 TL fiyat etiketi ile 24 Ağustos - 18 Eylül tarihleri arasında ön siparişler alınacak.

PİL KAPASİTESİ VE SU GEÇİRMEZLİK

Samsung Note 8, S8 serisi gibi IPS 68 sertifikasına sahip. Yani 1.5 metre suda yarım saat dayanabiliyor. Samsung Note 8'in kasasında yer alan S-pen nedeniyle 3300 mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor.

SAMSUNG NOTE 8 TEKNİK ÖZELLİKLER

Ekran: 6.3 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel, Super AMOLED, Gorilla Glass 5

İşlemci: Exynos 8895 ( 4 x 2.5 GHz Exynos M2 + 4 x 1.7 GHz Cortex-A53 )

Grafik Birimi: Mali G71

RAM: 6 GB RAM

Depolama: 64 GB GB depolama alanı, microSD destekli

Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7 ve 12 Megapiksel f/2.4, OIS

Ön Kamera: 8 Megapiksel f/1.7

Pil: 3300 mAh

İşletim Sistemi: Android 7.1.1 Nougat

Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C

Boyut ve ağırlık: 162.5 x 74.8 x 8.6 mm - 195 gram


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler