HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şan: “Kimya laboratuvarının Mersin’de kalması gücümüzü artırdı”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 18 No’lu Komite Başkanı Zeki Şan, kimya laboratuvarının kentten taşınmasına yönelik sorunun çözümlendiğini ifade ederek, “Laboratuvarın Mersin’de kalması sektörün gücünü artırmıştır” dedi.Konuyla ilgili açıklama yapan Şan, Mersin’e gelen ya da Mersin’den gönderilen ürünlerin yüzde 90’dan fazlasının bu laboratuvarda test edildiğini belirterek, "Bu laboratuvarın Adana yakınında Yenice Bölgesi’ne taşınması halinde hem maliyetimiz artacak hem de çok büyük zaman kaybı yaşayacaktık.

Şan: “Kimya laboratuvarının Mersin’de kalması gücümüzü artırdı”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 18 No’lu Komite Başkanı Zeki Şan, kimya laboratuvarının kentten taşınmasına yönelik sorunun çözümlendiğini ifade ederek, “Laboratuvarın Mersin’de kalması sektörün gücünü artırmıştır” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Şan, Mersin’e gelen ya da Mersin’den gönderilen ürünlerin yüzde 90’dan fazlasının bu laboratuvarda test edildiğini belirterek, "Bu laboratuvarın Adana yakınında Yenice Bölgesi’ne taşınması halinde hem maliyetimiz artacak hem de çok büyük zaman kaybı yaşayacaktık. Zamanla yarıştığımız ve rekabetçi yapımızı güçlendirebilmek adına maliyetleri en aza indirme mücadelesi verdiğimiz şu dönemde bu yanlıştan dönülmüş olması sektör adına da kentimiz adına da çok önemlidir" diye konuştu.
Yalnızca Mersin’in değil, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Konya gibi çevre illerin de dış ticaretini Mersin üzerinden yürüttüğünü kaydeden Şan, bu uygulamanın tüm bölgenin faydasına olduğunu söyledi. İstasyon civarında Mersin Limanı’na yakın bir arsa temin edildiğini açıklayan Şan, bu arsa üzerinde laboratuvar kurulması yönündeki çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Mersin Limanı’nın bölgenin dışa açılan kapısı olduğunu hatırlatan Şan, bu kapıdan yabancı gemilerin mürettebatının ya da yolcu salonundan kurvaziyer gemilerle gelen turistlerin geçtiğini ve Mersin’e yakışır bir manzara ile karşılanmalarının büyük önem taşıdığını söyledi. Bölgenin trafik sorununun çözümü ve park alanlarının düzenlenmesi adına yıllardır mücadele verdiklerini hatırlatan Şan, konunun Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) taşındığını, buradan ilgili kararın da çıktığını ve düzenlemelerin başlaması için takibe devam edeceklerini bildirdi. Çalışmaların hızlandırılması, verimin artırılması adına bir takım düzenlemeler beklediklerine de değinen Şan, ilk olarak Mersin Serbest Bölge ile Mersin Limanı arasındaki koridora dikkat çekti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler